onsdag 13 december 2017
Headere16

Nå dina träningsmål för 2017

Ha ha - då är det nya året här och en hel del nya kunder som anser att det är dags att ”satsa på sin hälsa”.

Låt dessa nya kunder inte bara på egen hand få ”ströva runt” i ert gym för att sporadiskt rycka i några maskiner. Hjälp till med så mycket support som möjligt - på alla möjliga vis. Ett verktyg är att regelbundet via e-post förmedla hälsotips och motivation. Här kommer ett färdigt manus till ett sådant hälsotips. Kopiera nedan text och börja kommunicera med dina medlemmar - de behöver all hjälp de kan få.

Nå dina träningsmål
I livet, i karriär, relationer, och även träning, finns lärdomar som vi brukar se mer klart när vi har utfört ett mål eller en uppgift. Nedan finns några lärdomar från idrottare, personliga tränare och vanliga människor om vad det innebär att ha ett hälsosamt liv.

Var inte rädd för att bygga muskler
Motståndsträning med verktyg som din kroppsvikt, gummiband eller medicinboll är flera utmärkta sätt att inte bara bygga muskler - utan även att skulptera och forma din muskelmassa. Vill du skapa om din kropp kan vi rekommendera att börja med motståndsträning tre gånger per vecka. Om du tror du har ett behov kan du inta lite extra protein i form av en shake eller ett hårdkokt ägg. Gärna inom 45 minuter av ett avslutat pass. Extra protein kan hjälpa dig att bibehålla musklerna i din kropp. Vill du hitta ny motivation till motståndsträning föreslår vi att du börjar med funktionell träning. Här kan du ta del av många givande kroppsviktsövningar som hjälper dig att forma dina muskler.

Gör en plan och håll den
Att ha en skriftlig plan kan vara skillnaden mellan att vara en person som gör ett nyårslöfte att träna och sedan hoppar av löftet ett par månader senare - och den som faktiskt håller sig till planen. Kanske är din plan att möta en vän på gymmet regelbundet vid samma tid eller att röra på dig under din lunchrast? Oavsett uppnår du dina mål enklare om du skriver ner dem och detaljerat planerar din strategi för att lyckas.

Träna med ett syfte
Att minska i vikt är en önskan många personer har som mål när de börjar en ny livsstil. Det är dock klokt att överväga andra fördelar av ett träningsprogram såsom att det förbättrar hälsan, ökar flexibilitet och övergripande konditionsnivå. Dessa är alla påtagliga skäl som oftast är bättre än viktminskning - om du vill ha långsiktig motivation till regelbunden träning.

Öka vätskeintaget
När du tränar mer, behöver du också mer vätska för att ersätta de mineraler och näringsämnen som försvinner via svett. Känner du till en bra tumregel för att veta hur mycket vatten som du dagligen behöver? Ta din nuvarande vikt, dela den med 3 och den summan är den mängd i deciliter (dl) du behöver du konsumera per dag för att inte torka ut. Exempelvis en 70 kg kvinna skulle behöva konsumera omkring 23 dl (2,3 l) vatten per dag. Allt vatten behöver du inte dricka - mycket av den mat vi intar innehåller vatten. En "kombidrink" som är bra vid vätskeförlust består av hälften kokosnöt vatten och hälften vanligt vatten. Vätska från kokosnöt innehåller bland annat elektrolyter som din kropp behöver.

Ha kul
Det finns ingen lag som säger träning måste vara tråkigt :). Träna det du älskar. Om du älskar dans, är dansinspirerande pass ett utmärkt sätt att få din dos av konditionsträning. Om du söker ett utmanande program är olika former av högintensiv intervallträning med mycket inslag av motståndsträning något för dig.

Så rensa ditt tankesätt från "det går inte" och ta istället hjälp av våra experter för att förändrar din livsstil på ett sätt som varar livet ut :).

Björn Johansson

Fler och fler gymägare känner att det är tufft att ensam försöka sig på att driva ett framgångsrikt gym. Det är nästan omöjligt att vara expert på allt som krävs. Det tar tid att kunna lära sig av alla sina misstag och ännu längre tid att ta reda på vad som gjorde ett annat gym så framgångsrikt.

Lösningen är istället att anlita en mentor med lång erfarenhet, nytänkande och färdiga verktyg som du kan implementera direkt. Söker du en mentor? Kontakta Björn Johansson idag - en av Nordens ledande konsulter inom affärsutveckling.

Email Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners