Se till att hålla dig frisk

Den fortsatta corona hysterin bekräftar det vi i vår bransch haft kunskap om länge - du måste se till att hålla dig i fin form.

Covid-19 viruset kommer inte att ”magiskt försvinna” - enligt experter kommer viruset snurra runt i samhället under minst ytterligare 10 år. Alla som inte tänker vaccinera sig får acceptera att man troligtvis kommer att bli smittad. Men tar du ett ansvar för din hälsa - undviker övervikt och ser till att din syreupptagningsförmåga är på topp, då är det inga problem. Du kommer knappt känna av att du blev smittad.
 
Se på Zlatan som ett exempel - han blev nyligen smittad. Zlatan märkte själv inte av några direkta symptom men hamnade i karantän. Kom tillbaka direkt, tog sin plats i Milans A-lag och fortsätter att trycka in mål. Och han är snart 40 år. Hur påverkad blev han av covid-19? Ingenting. Nyckeln är självklart att skaffa sig en kropp och själ i fin form - svårare är det inte.
 
Sätt fokus på friskvårdspaket för företag
Som gym finns det nu en fantastiskt möjlighet att uppvakta företagen i er närhet och få igång olika ”friskvårdspaket” för de anställda. Och ”believe me" - de behöver det. För den Svenska folkhälsan är långt ifrån på topp.
 
Här kommer lite inspiration kring hur ni kan jobba med friskvårdpaket till företag. Lärdomarna kommer från Navigio´s VD Peter Westford. Peter har tidigare utnämnts till Årets Hälsosamma Chef i Sverige och deras företag satsar stort på olika friskvårdsaktiviteter till sina anställda. 
 
Lärdom nummer 1
Navigio har en tydlig och uttalad policy - "Navigio arbetar aktivt med ett hälsobefrämjande ledarskap, där vi fokuserar på att få alla medarbetare att må bra och skapa en miljö där alla kan uppnå sin fulla potential". Du måste hitta företagsledare som har som mål att de ska få sina anställda att, i alla sammanhang, prestera på toppen av sin förmåga. Lång ifrån alla ledare har denna inställning och det engagemang som krävs. Men uppskattningsvis är 25 - 30 % av alla chefer är redo att satsa friskt på sina anställda.
 
När denna faktan publicerades hade Navigo ett 40-tal anställda och de lyckades engagera 100 % av dessa i olika friskvårdsaktiviteter. Processen har pågått under fem år och som resultat kan Navigio nu mäta -
 
a. Den Fysiologiska snittåldern bland de anställda har gått ner från 39 år till 23 år.
 
b. De har ökat produktiviteten bland de anställda med mellan 10 − 33 %.
 
c. Deras frisknärvaro är 99%.
 
Lärdom nummer 2
Som ansvarig för en verksamhet inom branschen för träning och hälsa ska du använda följande argument mot de företag som du vill sälja till:
 
a. Alla företagsledare vill vara populära bland sina anställda - så lyft gärna fram att fokusera på ”medarbetarnöjdhet". 
 
b. Det handlar inte bara om träning - prata om vikten av att skapa inspiration och möjligheter till livsstils förändringar.
 
c. Du måste få fram hur ni med era friskvårdspaket kan engagera de 60 % av de anställda som idag är stillasittande och verkligen behöver ändra sin livsstil. Fokus måsta ligga på dessa 60 % och inte de som redan idag antingen sporadiskt eller regelbundet är aktiva.
 
d. Du kan även argumentera om pengar och förbättrad lönsamhet genom ökad produktivitet och högra frisknärvaro.
 
Lärdom nummer 3
Ett väldigt effekt sätt att sätta igång processen är att som första är att bjuda in företagsledare till en tretimmars hälsoträff. Denna skall innehålla -
 
a. Ett test där du får fram VDn´s fysiologiska ålder. Detta ger deltagaren ett väldigt bra "wake up call”. Vem vill vara 50 år men ha en fysiologisk ålder som en 75-åring?
 
b. Ett 30 minuters träningspass i intervallformat med funktionella övningar.
 
c. En dynamisk förläsning som talar om vikten av att ha en personal i fin form.
 
d. Lite fräsch och hälsosam mat tillsammans med mingel.
 
Efter denna temadag är de flesta chefer redo att "prata friskvård på arbetsplatsen”.
 
Lärdom nummer 4
Det fungerar inte att fastställa ett friskvårdsprogram utan de anställdas engagemang. De anställda måste delta i processen att ta fram aktiviteter. Sikta på att utveckla en årlig ”Hälsokalender" där olika aktiviteter/tema presenteras och blir en sammanhängande länk i företags satsning på en frisk och energifylld personalstyrka.
 
Även på de anställda fungerar det alldeles utmärkt att ha tester som konstaterar varje individs fysiologiska ålder som en bas. Dels för att få ett stort engagemang från den anställda men också för att få till återkommande träffar där gymmet kollar av statusen bland de anställda. Det blir lite som att besiktiga bilen några gånger per år. 
 
Viktigt att testresultaten är anonyma och bara något som den enskilda individen får ta del av. Men sen kan gruppen mätas som ett team, detta ger en väldigt positiv dynamik bland personalen.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB