Anställda kräver arbetsplatser som satsar på hälsa

Arbetsgivare förväntas allt mer att verkligen satsa på sin personals hälsa. Här finns en jättemarknad  som gymmen än så länge inte tagit år sig.

Hela 75 procent av alla yrkesverksamma anser att arbetsgivaren har ett ansvar att bidra till deras hälsa och välbefinnande. 78 procent har upplevt utbrändhet och 88 procent är mer benägna att rekommendera en arbetsgivare som ger stöd och bidrar till de anställdas hälsa. Detta enligt en studie utförd av OnePoll på uppdrag av ClassPass. Undersökningen baseras på 1 000 personer i USA mellan 24 och 40 år.
 
"Vi ser en liknande trend i Sverige och det här visar hur viktigt det är för företag att ha ett hälsoprogram och en tydlig plan för medarbetarnas välmående. Det är många privatpersoner som väljer att teckna medlemskap hos oss för att få en större valfrihet i hur de tränar, men nu ser vi ett ökat intresse också från företag som vill erbjuda träning, bättre hälsa och en ökad produktivitet för sina anställda", säger Malin Torstensson, Nordenchef på ClassPass. 
 
Sex av tio tar hellre anställning på företag som satsar på personalens hälsa
Resultaten i USA-undersökningen är tydliga. Människor har svårare än någonsin att prioritera sin fysiska och psykiska hälsa. Anställda stänger inte av datorn och lämnar kontoret klockan 17:00 längre. Långa dagar tillsammans med en arbetskultur där många förväntas svara på mail dygnet runt sliter på medarbetarna. Och för att motverka det behövs stöd och verktyg som hjälper människor att hitta balans och minska stress. 
 
Mer än hälften (58 procent) av deltagarna i undersökningen uppgav att de är mer benägna att acceptera jobberbjudanden hos företag som erbjuder program som stimulerar mer träning och bättre hälsa. Samtidigt svarade de som tidigare hade tagit del av ett företagsdrivet hälsoprogram att det både hade minskat deras stressnivå och ökat deras engagemang och lojalitet gentemot företaget.
 
Rapporten framhåller också att två av tre anställda uppskattar de övriga fördelar som ett hälsoprogram kan medföra i form av bättre sammanhållning och gemenskap på arbetsplatsen.
 
* ClassPass är världens största bokningstjänst som ger tillgång till fler än 30 000 träningsstudios och gym runtom i världen. Med ett medlemskap kan man träna i ett stort antal anslutna studios och via appen boka allt från bootcamp, kampsport, boxning, cykling, klättring, pilates och yoga. 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB