Ger er servicenivå många nöjda kunder?

Alla framgångsrika företag strävar alltid efter att bygga hållbara relationer med sina potentiella och befintliga kunder. Vi har alla fått ett varmt leende som gjorde vår dag - visst är det en härlig känsla.

Att på ett gym leverera service - handlar mycket om att möta sina kunder med värme, respekt och vara lyhörd. Det är viktigt att du inte tar kundernas lojalitet för givet - för tyvärr är lojalitet en färskvara. Därav den höga drop out som gymbranschen visar. Ta därför fram verktyg där du ständigt visar att du sätter värde på dina kunder. Tacka dem när du har möjlighet och det faller naturligt.
 
Glöm inte att din servicestrategi ska leda till ett slutmål - kanske behöver kunden hjälp för att komma till ett köpbeslut? Eller vill du skapa ett förtroende som leder till att din befintliga kund blir ett ”superfan” och rekommenderar din verksamhet till hela sin omgivning.
 
En daglig utmaning
Den servicenivå ditt gym har gentemot sina medlemmar - är något ni blir bedömda för varje dag, varje timme och varje minut under årets alla dagar. Det finns en mängd digitala lösningar som definitivt ska integreras för att underlätta kundnöjdheten. Men digitalisering i all ära - inget kan slå ett genuint ”öga mot öga” bemötande. Därför måste du först och främst se till att all personal levererar de baskrav som krävs. Dessa innebär egenskaper som:

* Le – ett leende ger energi, till dig och din omgivning. Det hjärtliga leendet är unikt för människan och skapar positiva tankar.
 
* Namn – lär dig medlemmens namn och använd det. Alla vill vi känna oss speciella och att använda namnet gör kommunikationen mer personlig.
 
* Respekt – behandla dina medlemmar med respekt genom att markera att deras tid, pengar och åsikter är viktiga. Visa ett genuint intresse.
 
*  Lyssna – att verkligen lyssna och visa medkänsla är det absolut bästa sättet att hantera problem eller klagomål som medlemmen kan tänkas ha. Lyssna utan att avbryta, visa empati, koncentrera dig på kunden, ta ögonkontakt. Bekräfta med ditt kroppsspråk genom att le, nicka, instämma eller bara vara tyst.
 
* Ställ frågor – genom att skaffa dig kunskap om kundens behov, krav och förväntningar kan du ge bättre service. Skapa en dialog genom att använda orden Hur? När? Var? Vad? Vem? Vilka? Varför? Frågor som inleds med dessa ord kräver oftast ett mer utförligt svar och dialogen är igång.
 
* Visa glädje – uppgifter som utförs med glädje och motivation utförs också bra. Du och din kropp är en odelbar helhet och när du är pigg och glad talar oftast kroppen sitt tydliga språk. Har du kul är chansen stor att också medlemmen gläds och har roligt.
 
Se service som en helhet
Det har visat sig att grundläggande kundservice är viktigt men det krävs mer för att behålla en medlem under en längre tid.
 
Att ha professionell personal med rätt attityd, kompetenta instruktörer och tränare, moderna program och kundanpassad utrustning samt en ren och fräsch anläggning - allt detta är baskrav för att överhuvudtaget kunna driva en verksamhet.
 
Men tillsammans med olika digitala lösningar får du en upplevelse som ger kunden den känsla som krävs - för att de ska vara motiverade till att stanna som en aktiv medlem.

 

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Related items

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB