För en undersökning i USA sökte man människor som ville börja träna men av olika anledningar inte kommit igång. Man genomförde intervjuer med flera hundra personer och valde ut 20 stycken som länge velat börjat träna.

Deras största hinder till att de inte börjat träna var brist på pengar. De hade inte råd med årskort på ett modernt gym med maskiner. Nu fick samtliga utvalda varsitt gymkort på ett fint gym. Alla blev överlyckliga och starkt motiverade att börja träna.

Till första sammankomsten samlades alla för en genomgång och för att dokumentera sin nya vana/livsstil. Efter tre veckor var det bara tio som fortfarande gick till gymmet. De andra hade slutat av olika anledningar. Efter ytterligare tre veckor, det vill säga totalt sex veckor, var det inte längre någon som gick till gymmet. Testgruppen sammankallades för individuella intervjuer och coaching. Flera klagade på att de inte riktigt visste vad de skulle göra med maskinerna eller hur de skulle träna effektivt. 

Nu fick alla varsin personlig tränare och blev åter glada och motiverade. Efter åtta veckor var det bara två som fortfarande gick till sina personliga tränare. De andra arton hade slutat. Testgruppen sammankallades igen. Nya intervjuer vidtog där man fick reda på att testpersonerna inte tyckte att tiden räckte till. Det tog för lång tid att åka fram och tillbaka, det var besvärligt att pussla in träningen med familjen och alla andra vardagsbestyr. 

ingaresultat1

Den här gången fick alla ersättning för taxiresan fram och tillbaka till gymmet. Samtidigt blev de även sponsrade med nya träningskläder. Testpersonerna hade nu fått gymkort, varsin personlig tränare, nya träningskläder och taxiresorna betalda. Nu fanns alla förutsättningar för en lyckad start till ett mer hälsosamt liv. Efter två veckor hade alla slutat träna. Vad var det som hände?

Alla som jobbar i gymbranschen vet utmaningen med att få våra kunder att få in regelbunden träning som en naturlig del av sina levnadsvanor. Vi kan fjäska för dem hur mycket som helst men tyvärr viker merparten ner sig (självklart inte alla) och fastnar istället hemma i soffan. Det är därför det exempelvis kan vara dödsdömt att sälja medlemskap utan bindningstid. Ger du medlemmen chansen att hoppa av nappar de direkt. Ingen långsiktig förändring kan ske utan en stark vilja – vilka metoder använder du för att plocka fram den rätta viljan hos just dina medlemmar?

* Ovan text om den Amerikanska studien kommer från coachen www.stefanpettersson.se

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Related items

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo