10 heta tips för att behålla dina medlemmar

Vilka insatser är mest effektiva för att leverera nöjda kunder som aldrig slutar?

Alla gym inser vikten av att jobba med kundtrohet och förlänga perioden då en medlem stannar som kund. Vad ger bäst resultat? Är det nya fina maskiner? Rätt formade träningsprogram? Kompetent och serviceinriktad personal? 

Här nedan följer 10 tips på konkreta åtgärder ert gym kan förbättra - nu direkt. Det finns inget värre än att inneha kunskap som du aldrig realiserar.

1.
Sätt realistiska mål - som instruktör måste du hjälpa till i denna process och ge guidning i hur de ska uppfyllas. 10 % av alla uppsägningar varje månad kan undvikas om medlemmen ser att man utvecklas och orkar lite mer. Undvik mål som har för mycket fokus på utseende, det är bättre att lyfta fram djupare anledningar som harmoni, bättre självkänsla, det sociala och roliga.

2.
Äldre medlemmar ger bättre retention - kunder över 35 år är hälften så benägna att avsluta sina gymkort jämfört med de som är yngre. Tänk på detta då du formar dina program och din marknadsföring.

3.
Ett besök i månaden är värt en massa pengar - eftersom medlemmar som besöker gymmet minst 1 gång per månad är 20 % mindre benägna att avsluta sitt medlemskap jämfört med de som inte tränar alls.

4.
Sträva efter regelbundenhet - det viktiga är inte att träna så mycket som möjligt utan att medlemmen tränar enligt den regelbundet de har planerat. Är planen att bara träna 1 gång per vecka är medlemmen nöjd om han/hon kan bihålla den nivån. En medlemmen som håller sin planerade träningsfrekvens är 11 % mindre benägen att sluta.

5.
Variation kan vara en nyckel - bara 7 % av medlemmarna säger att de ofta lär sig en ny övning men hela 72 % känner sig riktigt nöjda om/när det händer.

retentionb

6.
Uppmuntra era medlemmar att träna gruppträning - minst en gång i veckan. De medlemmar som gör det är 30 % mindre benägna att lämna ditt gym.

7.
Ha en rätt fördelning av olika gymmaskiner - 40 % av alla som går på gym säger att de bara vill träna i gymmet och har inga önskemål att delta i gruppträning. Och i gymmet måsta du minimera tiden dina kunder behöver vänta på att komma till sina önskade maskiner. De kunder som upplever ”att de hela tiden måsta vänta” är 50 % mer benägna att avsluta sitt medlemskap.

8.
Alla vill få uppmärksamhet - var noggrann med att personalen hälsar och pratar med alla era kunder. Om alla när de besökte gymmet fick ett positivt bemötande skulle 44 % av alla uppsägningar undvikas.

9.
Skapa nya vänner - medlemmar som hittar en ny vän på gymmet de senaste tre månaderna är 40 % mindre benägna att avsluta sitt medlemskap.

10.
En PT leverera trogna kunder - hela 29 % av alla uppsägningar kan undvikas om medlemmen genomför 4 träningspass tillsammans med en PT under en 12-veckors period.

* Resultaten kommer från The Retention People´s pågående "10 000” studie.

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Related items

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo