Individanpassad support i gymmet

Alla som arbetar som en tränare i gymmet har accepterat ansvaret att förse sina medlemmar med lämpliga träningsprogram, formade att förbättra eller befrämja individens fysiska form. Nya medlemmar som kanske aldrig varit på träningscentra, känner ofta en osäkerhet och har en mängd funderingar och obesvarade frågor inför träningen.

Det kan i många fall vara svårt för oss som arbetat inom branschen i många år att förstå och känna empati för dessa personer, men det är otroligt viktigt att vi verkligen försöker sätta oss in i deras position. Tänk dig själv vid situationen då du har köpt en ny dator. Du kommer hem är uppspelt och ivrig, packar upp den nya datorn där en mängd program är förinstallerade. Du klickar på Microsoft Office Excel och programmet startar upp. Men nu då? Är du verkligen tränad i att använda och utnyttja alla fördelarna med detta program? Troligtvis inte, kanske gör du några enkla tabeller eller så försöker du läsa dig till hur det fungerar men troligtvis ger du snabbt upp. Du har köpt denna fantastiska produkt och du vill verkligen använda den men du vet inte hur. Denna liknelse kan mycket enkelt överföras till hur många av era kommande medlemmar känner.

Högklassig service i gymmet utgår från individuella lösningar till varje medlem eftersom de har alla olika behov, personligheter, intresse och erfarenhet från träning. Nyckeln är att ta reda på detta och adoptera utlärningstekniken därefter. Din roll som tränare skiljer sig beroende på medlemmens träningshistorik. Agera enligt denna modell -

Den redan aktive.
Denna grupp av medlemmar är aktiv idag, van vid att träna och vet att det är en utmaning att behålla en regelbundenhet i sin träning. Du kan se dem som en partner där din roll är att fråga vad de letar efter i sitt medlemskap, lyssna och ge dem den support de önskar.

Som tränare ska du ha fokus på denna frågeställning:
Vilken support kan vi ge dig?
Hur ofta vill du att vi skall utvärdera din träning och lägga upp ett nytt program?
Vad är det som gör att du når dina mål?
Vad är det som bäst motiverar dig?

coachning a

Den före detta aktive.
Detta blir en allt större grupp av medlemmar – de som tidigare varit medlem på en anläggning men som av någon anledning slutat och nu vill börja igen. Denna kundgrupp har ännu inte hittat strategier som gör att de stannar kvar med sin träningsregelbundenhet. Här måste vi lära oss av tidigare erfarenhet. Som tränare skall du först och främst fokusera dig på en beteendeförändring istället för att prata resultat.

Som tränare ska du ha fokus på denna frågeställning:
Berätta om din tidigare träningserfarenhet?
Vilka faktorer vad det som gjorde att du gav upp?
Vilka fördelar kan du se om du nu tränar regelbundet?
På en skala 1 – 10, hur övertygad är du att det kommer att fungera denna gång? Vad krävs för att du skall känna dig vara på nivå 10?

Den aldrig tidigare aktive.
Gör inte misstaget att tro att dessa individer enbart består av en stor risk grupp. Många aldrig tidigare aktiva kan med rätt coachning få den mentala inställning som krävs för att integrera regelbunden träning in i vardagliga livet. Lägg mycket tid på att lära ut funktionerna på all gymutrustning för att skapa en hög självkänsla på anläggningen.

Som tränare ska du ha fokus på denna frågeställning:
Även om du saknar erfarenhet från ett träningscenter, finns där något du tror du skulle gilla eller något du vill undvika?
Vilka fördelar kan du se om du nu tränar regelbundet?
Vilka andra sysslor behöver du ge upp eller göra mindre av för att du tidsmässigt skall kunna planera in din träning?
På senare tid – har du påbörjat några förändringar i din livsstil för att förbättra din hälsa?

Ta ditt ansvar på gymgolvet på allvar - hitta individuella lösningar beroende på kundens erfarenhet.

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Related items

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo