Gåtan till varför våra medlemmar tränar så otroligt sällan lär gymbranschen aldrig lösa. Därför är detta inget problem utan bara ett faktum - så är det bara.

Endast ca 30 % av era medlemmar kommer under ett år att träna i snitt två gånger per vecka eller mer. Resten "jo jo tränar" eller sitter hemma och tittar på Tv även om deras autogirobetalningar rullar på. Oberoende av tjänst, om du inte använder den börjar du bli tveksam till om du verkligen skall köpa den på nytt - därav vår bransch höga drop out siffror. Du ser ingen "valuta för pengarna" (oavsett om tjänsten kostar 99 kr eller 5 999 kr) och uppsägningen kommer därför inom kort. Om detta inte är ett problem finns det enligt definition ingen lösning. Perfekt, vi kan nu fokusera på annat i branschen än att desperat investera enorma summor på att försöka få en medlem att stanna kvar som aktivt betalande.

Men självklart vill inget gym vill tappa en kund (och då även en intäkt), finns det ingen metod som gör att mina medlemmar stannar? Nej, det finns inget tillvägagångssätt som får dina medlemmar att stanna för evigt MEN det finns 4 (fyra) enormt kostnadseffektiva metoder som får dina medlemmar att stanna som aktivt betalande kund i upp till 12 månader längre än en vanlig medlem som ej blir bearbetad med någon av dessa 4 strategier.

En av dessa strategier är - om inte medlemmen kommer och tränar hos oss får du komma till deras hem för ett besök. Nu kan du inte rent fysisk åka hem till alla dina kunder och lära dem hur man snabbt och enkelt kommer i fin form. Du kan heller inte besöka dem tillräckligt ofta för att pusha det där lilla extra så att de inte missar sin träning just den veckan. MEN vad du kan göra är att coacha dem via epost eller annan kommunikation som de läser i sin smartphone eller än bättre i sitt hem via en läsplatta i soffan. I Sverige har 92% av alla ett epost konto och merparten kollar sina mejl dagligen.

Om du har en strategi för hur du skall kommunicera med dina medlemmar med det rätta budskapet på det rätta tillfället blir dina kunder mer fysiskt aktiva och därav stannar de kvar längre som betalande medlem.

Lasa epost

En ständig påminnelse om ditt gyms existens och alla fördelar med ett hälsosamt liv ger en mer aktiv medlem. En ny studie i idrottspsykologi visar att upprepande hälsorelaterade påminnelser eller "tjat" fungerar för att få folk att bli mer aktiva. Studien från universitetet i Lincoln är den första som riktar sig mot hur sociala influenser påverkar nivåerna av fysisk aktivitet. Genom en serie intervjuer med vuxna över hela Storbritannien fann man att de minst aktiva personerna faktiskt uppskattade tjat från olika instanser som familj, vänner och olika hälsoexperter.

Media och läkare verkade spela en liknande roll när det gällde att komma med varningsklockor om de potentiella konsekvenserna av en stillasittande livsstil till dem som var i dålig kondition eller inaktiva. Studien fokuserade på föränderliga sociala influenser gällande motivation till fysisk aktivitet, snarare än fasta faktorer som används för att förutspå hälsa, som kön och etnicitet. Dessa inkluderade att driva på (genom tjat), stötta framsteg med känslomässigt och moraliskt stöd, hjälpa till med logistik (som att erbjuda barnpassning när föräldrarna är aktiva) och att göra aktiviteten i sig till en gemensam strävan (som att träna tillsammans med vänner).

Vi kopplar oftast tjat till att vara något negativt men när det gäller att bli hälsosam och aktiv uppfattas det som positivt att tjata om du använder rätt ton - du vill ju bara den personen väl. Få metoder år så pass kostnadseffektiva för att påminna och tjata som genom epost kommunikation. Nyckeln är regelbundenhet med det rätta budskapet vid det rätta tillfället.

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Related items

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo