Teknik ger bra service

Att driva en framgångsrik gymverksamhet har tidigare varit förknippad med hög personell bemanning. Denna era är förbi och som gymägare måste du paketera om din affärsmodell för att överleva i en allt tuffare konkurrens.

Så hur får du ihop ekvationen att öka medlemmens upplevda värdet och samtidigt begränsa storleken på din organisation? Svaret är enkelt - du tar hjälp av olika tekniska lösningar som är förhållandevis billiga att anlita och som ger kunden den upplevelse de vill ha. Du MÅSTE inse att kundservice är ett begrepp som förändras i sin definition. Teknik tar över och den mänskliga kontakten får en mindre väsentlig roll (även om den fortfarande är viktig). Idag handlar hög service om att kunna ge kunden en möjlighet att själv genomföra olika uppgifter, det skall vara enkelt, snabbt och gärna tillgängligt 24 timmar om dygnet.

Kundo är ett bra exempel där du med en effektiv teknisk plattform kan öka din service nivå gentemot dina kunder utan att ständigt ha personal på plats. På din hemsida placerar du ett publikt diskussionsforum, anpassat för dialogen mellan ditt företag och din kund. Kunden ställer frågor och din utvalda personal går in och svarar.

Eftersom forumet är publikt blir samtliga inlägg synliga vilket bidrar till att antalet upprepade frågor minskar eftersom medlemmar hittar tillbaka till redan befintliga svar. Effekterna av detta blir i sin tur en effektivare kundtjänst, personalen kan serva medlemmarna på annat sätt än att behöva besvara samma frågor flera gånger. Fördelen med Kundo till skillnad från andra sociala platformar, t.ex. Facebook är möjligheten att återanvända svar och att bevara de inlägg som är populära. På Facebook och Twitter försvinner medlemmarna frågor och förslag ner i flödet oavsett popularitet.

En annan viktig funktion är att du med Kundo får reda på vad dina medlemmar tycker om din verksamhet. Du får snabb respons på hur du kan bli än effektivare och förbättra de delar av din verksamhet som kunden ej är tillfreds med. Idag är det ett måste att ta tillvara på medlemmens åsikter och utveckla verksamheten tillsammans med kunden.

Kundo används i gymbranschen idag av exempelvis SATS, Friskis&Svettis och IKSU som ett verktyg att öka kundservice samt samla in medlemmarnas synpunkter. 

Kundsupport Sats

“Vår ambition är att hela verksamheten ska vara engagerad i dialogen med kunderna. Detta är inte bara ett jobb för receptionspersonalen, företaget tjänar på att alla förstår vad kundernas problem och önskemål är. Hos flera av våra kunder engagerar sig även VD i arbetet med att bemöta kunderna, det ger en svårslagen kundupplevelse”, berättar Björn Lilja, en av grundarna till Kundo.

Fördelar med att bygga upp ett ”Forum”:
* Forumet fungerar som en levande och användargenererad FAQ

* Du får en ”levande funktion" eftersom kunderna ständigt fyller på med aktuella frågor

* Kunderna upplever företaget som öppet, transparent och kundfokuserat

* En ökad tillgänglighet då kunder kan hitta information dygnet runt

* Vanlig "frågor och svar” återanvänds vilket effektiviserar tiden det går åt att serva dina kunder

* Du får mycket trafik från Google in i forumet

Viktigt att betona att dialogen sker på ditt företags villkor. Det finns funktioner för att förhandsgranska frågor och påstående. Allt för att det inte ska bli publikt utan att en medarbetare gett sitt godkännande.

Vill du se hur Kundo fungerar i praktiken kan du titta in direkt i nedan forum -

Friskis&Svettis >>
IKSU >>
Itrim >> 
SATS >> 

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Related items

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo