Hur erfarna är dina medlemmar?

Alla medlemmar är inte lika – de har kommit olika långt i sin utveckling att hitta motivation till motion.

Men oavsett bakgrund är det varje gyms skyldighet att stimulera alla sina medlemmar till att utnyttja såväl individuell träning i gymmet samt ta del av något som passar från gruppträningsutbudet. Kunden ska uppleva värdet och glädjen av sitt medlemskap samt slippa bekymmer när de väl besöker gymmet. 
 
För att hantera denna uppgift är rekommendationen att dela upp era medlemmar i olika grupper. En grupp består av människor och människor har känslor. Det är dessa känslor ni vill attackera och leva upp till kundens förväntningar. Analysera dina medlemmar baserad på deras erfarenhet och mental mognad för att ta in träning som en rutin i sin vardag. På gymmen hittar vi idag 3 olika grupper:
 
Den trogna atleten
Denna grupp av medlemmar är aktiv idag, van vid att träna och vet att det är en utmaning att behålla en regelbundenhet i sin träning. Det är en medlem som vågar ta för sig, vill gärna prata, kräver många nyheter, googlar och läser en mängd artiklar inom träning och hälsa, surfar runt på Youtube för att leta träningstips. Den trogna atleten gillar adrenalin kicken som intensiv träning kan ge, är redan i bra form och väldigt motiverad, själen behöver träning och denna grupp är mest nöjd om insatsen involverar mycket slit och svett.
 
Den glade motionären
Detta blir en allt större grupp av medlemmar och kan bästa beskrivas som att de ”jojo tränar”. Den glade motionären saknar ofta den varaktiga träningsregelbundenheten och blir lätt distraherad av andra saker i livet därav att de börjar att träna och sen slutar – detta beteende upprepar sig genom åren. 
 
Branschen har stor drop out men många som slutar kommer att börja igen. För den glade motionären tror på fördelarna med att träna och vill då och då ha mer. Detta eftersom de tycker att kroppen (och inte själen) behöver det. De tar gärna emot ”the quick fix” om det erbjuds. En stor motivator till att vara aktiv - är att skaffa sig ett bra samvete inför helgen för att då kunna dricka vin och äta en god middag.
 
Den tveksamma nybörjaren
Denna kundgrupp är en ganska så ”negativ” medlem som främst tränar för att alla andra gör det, har ofta blivit tvingad av en utomstående exempelvis arbetskollegor, läkare eller partner att ta tag i sin hälsa. Denna kundgrupp har väldigt begränsat med erfarenhet från organiserad träning och tycker i grund och botten inte att de passar in på ett gym. Nybörjaren anger att de vill gå ner i vikt som sin främsta anledning att bli medlem. Här är det en stor utmaning att ge support så att dessa individer hittar träningsglädje och strategier som gör att de stannar kvar med sin träningsregelbundenhet.
 
Merparten av de gym som agerar på marknaden har fokus på att attrahera den trogna atleten, de som redan är frälsta på träning. Det är självklart inget fel att ha ett utbud för de som vill träna mer seriöst men det räcker oftast inte för att nå framgång. Det krävs även att man erbjuder en miljö, träningsverksamhet och supportprogram som även tilltalar den glade motionären och den tveksamma nybörjaren. Dessa kunder förstår vikten av att ta hand om sin hälsa, men de nöjer sig med att träna 1 – 2 ggr per vecka lite då och då. Några resultat lär de aldrig uppnå men var inte orolig - efter en tid hemma på soffan kommer de igen, redo för nya försök.
 
Vad gör just ditt gym för att attrahera och serva den glade motionären och den tveksamma nybörjaren?
Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Related items

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo