Vad behöver du lära nya medlemmar?

En ny kund har en lång process framför sig - för att lära sig allt om ert gym och hur de ska agera för att nå de resultat som de förtjänar.

Om de flesta experter på retention får uttala sig om vilka strategier som är mest effektfulla för att bibehålla en medlem aktiv - vad svarar de då? Jo, ett gemensamt svar lär vara vikten av att skola in nya medlemmar. 
 
Skrämmande undersökningar visar att 42% av nya medlemmar slutar att använda anläggningen inom deras första 30 dagar. Läs det igen 42%! Med en dålig start tappar man snabbt motivationen och någon ny vana som innehåller regelbunden träning lär inte bildas.
 
Där är mycket som du behöver utbilda en ny medlem i. Det kan handla om:
 
* Ge den nya medlemmen full kunskap om hur er verksamhet ser ut, vilka olika träningszoner som finns, visa hur skåpen och duscharna fungerar i omklädningsrummet. Var hittar man ert testrum och massagebehandling? Kör ni delvis obemannat ska de lära sig hur man passerar både in och ut.
 
* Fastställa målen för varje individ både kortsiktigat (inom 3 månader) och långsiktigt (efter 12 månader). Poängtera vikten av att sätta realistiska mål och när de tidsmässigt troligen kommer att inträffa – ”the quick fix” finns inte
 
* Tydligt få bekräftat att medlemmen är fullt medveten om vilken frekvens i träningsbesöken och intensitet på aktiviteterna som är minimikravet för att uppnå önskade mål.
 
* Se till att träning tar en aktiv plats i medlemmens veckoplanering. Tillfällena då träningen ska utföras måste planeras för att tid ska avsättas.
 
* Lära ut basal kunskap om hur kroppen är uppbyggd och hur den fungerar. Sen berätta om hur man genom forskningsbaserad träning, rätt matintag samt aktiv återhämtning får allt att fungera optimalt.
 
* Upplysa kunden om hur ni strukturerar och planerar era träningsprogram i gymmet. Vikten av progression samt att förnya övningar, intensitet, belastning och utförande för att hela tiden utvecklas.
 
* Utrustning - ni har olika zoner i gymmet. Det kan handla om en avdelning med kardiomaskiner, styrketräningsenheter, område med fria vikter, den funktionella ytan samt stretchavdelningen. Här finns en mängd utrustning som den nya medlemmen ska lära sig att behärska.
 
* Ge med stor entusiasm all information om hur er gruppträning är upplagd. Vilka olika aktiviteter som finns och vilken intensitet som gäller. Kom ihåg att en medlem som tränar gruppträning stannar längre än en som bara tränar i gymmet. Gruppträningen skall därför alltid framföras i väldigt positiv anda och alltid rekommenderas. Sen måste ni lära kunden kring hur man bokar (och bokar av) pass online.
 
* Berätta om era tilläggstjänster såsom Personlig Träning, Kostrådgivning och Massage. Varför är det något som kunden behöver, vad innebär tjänsterna och hur är de paketerade?
 
* Introducera tidigt ett belöningssystem för träningsflit.
 
* Alla nya medlemmar måste känna till hur de kan bjuda med sig gäster och fördelarna det medför om de värvar en vän.
 
* Kommunikation - lär ut hur medlemmen kommer att kunna ta emot information och inspiration från er. Berätta om era Nyhetsbrev via epost, om hur man följer er på sociala medier samt alla erbjudande som kan dyka upp via sms.
 
* Support - den kanske viktigaste delen, alla måste få ta del av hur de ska agera om de behöver hjälp. Alla era kunder behöver egentligen vägledning. I princip ingen klarar att på egen hand både nå och sen bibehålla sina önskvärda resultat. Se till att de förstår hur de ska be om support - utan att ”känna sig dumma”.
 
Det är en enorm mängd information som ett komplett inskolningsprogram bör innehålla. Här gäller det att tänka till - så att inlärningsprocessen blir något som tillför värde hos den nya medlemmen.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Related items

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB