Gruppträning - ett lysande instrument för retention

Styr in dina kunder på gruppträning - det lönar sig.

Ytterst få medlemmar lycka nå resultat på egen hand, om det krävs en förändring i deras livsstil för att uppnå målen. Det är därför ytterst betydelsefullt att dina kunder får all support de behöver från verksamhetens personal men kanske än viktigare att de lotsas in i program med andra medlemmar. 
 
De flesta av oss känner sig mest komfortabel om vi omger oss av personer vi känner. Vem vill gå alldeles ensam till en bar? Det är väldigt viktigt att en klubb gör allt för att utveckla relationer och vänskap mellan en medlem och en annan medlem. Gruppträning kan därför vara ett lysande instrument för att lära känna nya vänner på en anläggning vilket leder till en mycket större ”connection” med klubben.  
 
På Rutger University genomförde man en studie på effekten av en gruppaktivitet under ett program som varade under 15 veckor. Under denna period arbetade man med två lika stora grupper som vardera skulle träna 60 minuter 3 gånger i veckan. 
 
Upplägget var identiskt för båda grupperna förutom att man i grupp A planerade in en gemensam kortare uppvärmning och nedvarvning inom gruppen vid varje träningstillfälle. I grupp B fick alla träna individuellt. 
 
Resultatet visar att grupp A med en gemensam gruppaktivitet i programmet fick 53 % fler deltagare att fullfölja de 15 veckorna i jämförelse med grupp B.
 
Slutsats - gruppens påverkan på individen är väldigt effektiv.
 
Grupp resultat
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Related items

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB