Skaffa kunder som verkligen vill något

Vill du skapa lojala kunder som stannar kvar så länge som möjligt? De flesta gymägare känner till vikten av att ge nya medlemmar en perfekt start men inte speciellt många avsätter tillräckligt med resurser för förverkliga denna ide. 

Få åtgärder är så effektiva som att se till att en ny medlem inom sina första 6 veckor hittar en bra träningsregelbundenhet, får hjälp att sätta lite mål och följa sin utvecklingen samt ta del av enkla råd som förändrar matvanorna till det positiva. Vill du minska er drop out måsta många gymägare skärpa sig och ta denna kunskap på allvar.
 
Här kommer ett spännande upplägg inspirerat av den duktiga konsulten Guy Griffiths
Sven besöker ett gym och beslutar sig för att bli medlem. Han betalar startavgiften och registrerar sina autogiro detaljer för den månatliga betalningen. Den här gången har Sven bestämt sig – han skall komma i form, göra livsstilsförändringar och skaffa sig de resultat han alltid önskat! Han besöker gymmet två gånger under den första och andra veckan, en gång i den tredje veckan, ingen gång fjärde veckan och den femte och sjätte veckan lyckas han bara klämma in ett snabbt besök per vecka. Vad händer sedan...?
 
Till hans förvåning får han ett e-post och ett samtal från klubben som förklarar att han inte gjorde de förväntade minimum 10 besöken under de första 6 veckorna. Han får besked att gymmet "förmodligen inte är något för honom". Sven erbjuds därför en omedelbar återbetalning av sin startavgift och möjlighet att utan förbehåll avbryta sitt medlemskap. 
 
Eller kan han boka tid med kvalificerad personal för att diskutera sina behov och mål, få mer fakta om hur han på bästa sätt utnyttjar utbudet som han har tillgång till – kanske behöver Sven extra hjälp med sin motivation. Frågan ställs sen till Sven - Vad väljer du? 
 
Detta kan låta lite radikal, men det är inte en ny idé – Zappos, den största online skobutiken i Världen använder detta system. Som nyanställd på Zappos måste du först gå igenom 5 veckors "internal training" där du blir drillad i hela Zappos verksamhetside och du får prova på alla de olika arbetsuppgifter som finns. Sista dagen på internutbildning är det Graduation Day – då får du en check i handen på 21 000 kr. Budskapet är, vill du inte till 100 % ställa upp på Zappos affärside ber vi dig att ta de 21 000 kr nu och gå här ifrån som vänner. Men tycker du att Zappos verkar vara ett suveränt företag att jobba i får du INTE de 21 000 kr utan istället får du chansen att utvecklas i vårt dynamiska företag - Vad väljer du??
 
Baktanken hos Zappos är att anställda som egentligen inte till fullo vill engagera sig kommer tidigt att rensas ut. Mer än 97 % tackar Nej till de 21 000 kr och blir istället en dynamisk medarbetare redo att ge järnet. Snacka om ett kaxigt upplägg som garanterar att du får rätt individer anställda i din verksamhet.
 
Tillbaks till Sven – kunder som stannar efter ditt givmilda erbjudande att sluta som medlem kommer att ha mer engagemang och dramatiskt öka det upplevda värdet på sina gymbesök. Genom att tidigt rensa bort omotiverade (och kanske riktigt lata) medlemmar i själva inskolningsfasen kommer du öka gymmets kundtrohet (retention).
 
Kanske kan du utveckla resonemanget och erbjuda personalen en bonus för varje ny medlem som besöker gymmet minimum 10 gånger de första 6 veckorna? Du skapar då ett vinn – vinn förhållande. Personalen ser en konkret och mätbar uppgift i en väldigt positiv anda, dina kunder skapar en vana och kommer snabbare till resultat OCH gymmets ekonomi kommer kraftigt förbättras med mindre drop out samt möjlighet till mycket bättre merförsäljning.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB