Print this page

Hjälp kunden till en ny vana

Att i säljprocessen få en ny intressent att teckna ett medlemskap är enkelt - för alla som vet hur man skall sälja. Men sen börjar det stora jobbet - att se till att din nya kund skaffar nya vanor som innehåller regelbunden träning över en lång tidsperiod.

De flesta av oss vet att det är en utmaning och att det tar tid att skapa regelbundenhet i en förändring. För att förändra sin livsstil till ett mer hälsosamt beteende är en ytterst komplex uppgift. Endast maximalt 15 % av alla gymunder klarar detta på egen hand.
 
En viktigt faktor för att få till regelbundna motionsvanor handlar om att skapa rutiner. ​En väl utvecklad rutin är basen ni måste lära ut till era medlemmar, där är de första 6 - 8 veckorna som är avgörande. Det är nu er uppgift som medlemmens hälsoexpert att ge kunden en optimal start som leder till långvariga rutiner med fokus på hälsa.

Här följer 8 viktiga tips för dig som vill skapa goda vanor till dina kunder:
 
Hitta en startpunkt
Uppmana medlemmen att börja denna period med att väga och mäta sig, gärna ta ett foto av sig själv eller bara noggrant känna efter hur kläderna sitter. 

Visa att du är en expert
Endast maximalt 15 % av dina kunder kan själva sätta ihop en effektiv tränings- och kostplan. Hjälp därför till med att ge medlemmen tydliga direktiv och program. Ge kunden kortsiktiga resultat men poängtera att träningen inte bara är ett sätt att få fason på celluliter eller sladdriga armar. Målet skall vara en helhet med en sundare, starkare och friskare kropp som ger massivt med energi varje dag. 

Sätt mål
Hjälp medlemmen att sätta upp realistiska och smarta mål som är tidsbestämda och mätbara.

Planera
Träningen skall vara inskriven i medlemmens kalender och prioriteras lika högt som arbetstider eller liknande. 
 
Förstärk självkänslan
Vad kan vara mer motiverande än känslan av en starkare och friskare kropp? Poängtera om och om igen hur stolt du (som deras hälsoexpert) är över deras insats. Pusha medlemmen att faktiskt ge sig själv beröm så ofta de bara kan. Framsteg ger inre ökad motivation och med ett inre välmående kommer det yttre att stråla. När det ytliga inte längre är lika viktigt som känslan av att må bra och vara full av energi, då har kunden kommit en bra bit på vägen och gjort en förhoppningsvis bestående livsstil.

Skapa ett supportsystem
Se till att din medlem kan hitta stöd inom sin familj eller bland vänner och arbetskollegor. Locka gärna med att de skall träna med sin partner eller en vän. 

Belöning
Vi triggas av utmaningar som ger en belöning även om belöningen är så pass enkel som exempelvis en massage. Bestäm tidigt vilken belöning som gäller om kunden uppnår x inom 4 veckor. 
 
Resultat
Stäm av regelbundet gällande vilka resultat som har uppnåtts. Jämför hur det kändes när medlemmen startade och hur det känns idag. Vad visar vågen, fystester, hur passar kläderna, har sömnen förbättrats, vilka komplimanger får de nu som man inte fick tidigare. Uppmana till att skall skriva små kommentarer i sin kalender som beskriver de positiva förändringar som har skett. Kanske har sexlivet fått en helt annan fart!? 
 
nyvana2nyvana2
 
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Latest from Björn Johansson

Related items