Viktiga åtgärder för att behålla dina kunder

Dags att fräscha upp era åtgärder för att få medlemmarna att stanna så länge som möjligt? Vad ska man då fokusera på - läs denna artikel och få bra tips.

Alla ansvariga för en gymverksamhet bör ställa sig frågan - vilka insatser är mest effektiva för att leverera nöjda kunder som aldrig slutar? För egentligen - vad ger bäst resultat? Är det nya fina maskiner? Rätt formade träningsprogram? Kompetent och serviceinriktad personal? 
 
Det Engelska bolaget ”The Retention People” har genomfört en studie på över 10 000 medlemmar. Dags att påminna om delar av resultatet från denna studie. Där är många enkla och tänkvärda åtgärder som kan ge stor effekt.
 
Ta del av nedan konkreta åtgärder och implementera dem på ert gym för en bättre retention:
 
1. Sätt realistiska mål
Som instruktör måste du hjälpa till i denna process och ge guidning i hur de ska uppfyllas. 10 % av alla uppsägningar varje månad kan undvikas om medlemmen ser att man utvecklas och orkar lite mer. Undvik mål som har för mycket fokus på utseende, det är bättre att lyfta fram djupare anledningar som harmoni, bättre självkänsla, det sociala och roliga.
 
2. Äldre medlemmar ger bättre retention
Kunder över 35 år är hälften så benägna att avsluta sina gymkort jämfört med de som är yngre. Tänk på detta då du formar dina program och din marknadsföring.
 
3. Besök gymmet minst en gång per vecka
Ett besök i månaden är värt en massa pengar - eftersom medlemmar som besöker gymmet minst 1 gång per månad är 20 % mindre benägna att avsluta sitt medlemskap jämfört med de som inte tränar alls.
 
4. Viktigare att träna regelbundet än mycket
Sträva efter regelbundenhet - det viktiga är inte att träna så mycket som möjligt utan att medlemmen tränar enligt den regelbundet de har planerat. Är planen att bara träna 1 gång per vecka är medlemmen nöjd om han/hon kan bihålla den nivån. En medlemmen som håller sin planerade träningsfrekvens är 11 % mindre benägen att sluta.
 
5. Leverera förnyelse
Variation kan vara en nyckel - bara 7 % av medlemmarna säger att de ofta lär sig en ny övning men hela 72 % känner sig riktigt nöjda om/när det händer.
 
6. Gruppträning är ett viktigt verktyg
Uppmuntra era medlemmar att träna gruppträning - minst en gång i veckan. De medlemmar som gör det är 30 % mindre benägna att lämna ditt gym.
 
7. Designa ditt gym med rätt fördelning av utrustning - Ingen vill vänta
Ha en rätt fördelning av olika gymmaskiner - 40 % av alla som går på gym säger att de bara vill träna i gymmet och har inga önskemål att delta i gruppträning. Och i gymmet måsta du minimera tiden dina kunder behöver vänta på att komma till sina önskade maskiner. De kunder som upplever ”att de hela tiden måsta vänta” är 50 % mer benägna att avsluta sitt medlemskap.
 
8. Se och bekräfta
Alla vill bli sedda och få uppmärksamhet - var noggrann med att personalen hälsar och pratar med alla era kunder. Om alla när de besökte gymmet fick ett positivt bemötande skulle 44 % av alla uppsägningar undvikas.
 
9. Viktigt att få nya vänner på gymmet
Skapa nya vänner - medlemmar som hittar en ny vän på gymmet de senaste tre månaderna är 40 % mindre benägna att avsluta sitt medlemskap.
 
10. Sälj in PT till så många som möjligt
En PT leverera trogna kunder - hela 29 % av alla uppsägningar kan undvikas om medlemmen genomför 4 träningspass tillsammans med en PT under en 12-veckors period.
 
Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Related items

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB