Print this page

Lägg all energi på att uppnå succé

Finns det någon som sätter sig ner och gör en plan för hur de på bästa sätt totalt skall misslyckas med sin verksamhet – Nej. Ingen bestämmer sig för att leva ett liv fyllt av frustration, usla prestationer och ekonomisk kaos. 

Istället vill ditt gym självklart uppnå succé. Så, vad är egentligen en succé och hur mäter man det? Och vad är det för skillnad på att vara nöjd jämfört med att ha uppnått succé? Bra frågor som är svåra att svara på eftersom i dessa definitioner ingår mycket känslor. Och hur mäter man egentligen en ”positiv känsla” - det är ett väldigt individuellt begrepp.
 
Succé uppnås inte genom slumpen
Ordet succé gillar vi alla - det andas framgång, lycka och ett resultat utöver det vanliga. Succé kommer inte av sig själv - det kräver en tydlig plan. Om du inte vet exakt vad du eftersträvar hamnar du i en situation där du omedvetet och oavsiktligt lever ditt liv efter tillfälligheter. Vad som händer med din verksamhet blir resultatet av en mängd slumpmässiga händelser över vilka du har ytterst begränsat med kontroll.

Och låt inte slumpen avgöra din succé. För just nu är där en osäkerhet i branschen där det är ytterst små marginaler för att göra fel. Utöver pandemin är det tuff konkurrens där ute - för det finns alltid ett gym som är större än ditt, har skickligare personal, snyggare design eller tjänar mer pengar. 
 
Men gör dig själv en tjänst, lockas inte in i en mental svacka, där det mesta känns hopplöst. En gymägare som befinner sig i en mental svacka resonerar enligt följande -

..allt går emot oss, denna pandemin gör att vi har ingen chans.
 
..min personal är värdelös, varför gör de aldrig det jag säger till dem.
 
..marknadsföring är bara kostnader och fungerar inte i denna staden.
 
..vi har så många konkurrenter att allt känns hopplöst.   
 
Våga ta till dig förändring
Radera ovan resonemang från dina tankar. Istället handlar det om att hitta energi. Inget mer gnäll, dåliga ursäkter utan det är rätt fokus med rätt åtgärder på rätt tidpunkt som gäller. För den bistra sanningen är att ingen kommer frivilligt springande för att se till att ditt gym blir en succé – det är upp till dig. 
 
Om du vill att ditt liv skall förbättras måste du själv förbättras. Söker du en förändring måste du själv förändras. Vill du att din verksamhet skall utvecklas till det bättre måste du själv utveckla dig till det bättre. Med rätt fokus når du resultat – frågan är bara ”how bad do you want it”? 
 
Som chef får du ofta höra att det är viktigt att jobba efter tydliga mål. Detta stämmer men det viktiga är inte att sätta mål utan att definiera ”varför" du vill uppnå dina mål? Hur kommer ditt liv att förändras? Om du inte vet varför du vill uppnå dina mål kommer du inte att lyckas nå dem. Var noga med att skriva ner vilka känslor (frihet, glädje mm) du vill sträva efter. Det är först när du känner 100 procent passion och motivation inför dina mål som du hittat rätt. Våga ta dig tid att fundera över vad just du vill och vad som bara är förväntningar från omgivningen.
 
Bevisa din kompetens och njut av att se alla nöjda kunder som uppnått fantastiska resultat. För framgångsrika gymägare når succé eftersom de vet vad de vill, vad som krävs av dem för att nå sina mål, förstår vikten av att dokumentera allt, ta till experthjälp där det behövs och göra en handlingsplan kopplat till tidsmässiga deadlines. 
Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Latest from Björn Johansson

Related items