I dagens ”corona kaos” är det extremt viktigt att hela din organisation har motivationen på topp.

Det finnas bara en väg framåt - att trots den unika situation vi befinner oss i, se positivt på framtiden och hjälpas åt att motivera varandra. 
 
Här är åtta enkla och konkreta tips för att höja motivationen på din arbetsplats:
 
1. Skapa bra stämning

En bra stämning är a och o för att alla ska trivas på arbetsplatsen. Vägen till bra stämning går via att hålla god ton kollegor emellan.
 
2. Våga visa uppskattning
Genom att vara generös med beröm och visa uppskattning när medarbetare gjort något bra ökar du motivationen både hos personen ifråga och resten av personalstyrkan.
 
3. Sätt tydliga mål
Med tydliga och uppnåeliga delmål varje vecka får medarbetarna något konkret att arbeta emot. Delmålen ska så klart vara steg på vägen mot den huvudsakliga målsättningen.
 
4. Fira framgångar
Alla framsteg, stora som små, är värda att firas. Genom att uppmärksamma uppnådda delmål eller andra framgångar lyfter du medarbetarna och visar att du uppskattar vad de åstadkommit.
 
5. Skapa tydliga roller
Klara och tydliga rollfördelningar skapar trygghet som i sin tur bidrar till att varje enskild individ lättare kan nå närmare sin fulla potential.
 
6. Våga vara nyfiken
Nyfikenhet är nästan alltid av godo och visar på vilja att vara delaktig. Uppmuntra därför medarbetarnas nyfikenhet genom att till exempel inleda samtal om nya möjligheter och utveckling. Det kan bidra till ny inspiration och motivation.
 
7. Återkoppla ofta
Återkoppling är bra, konstruktiv feedback är ännu bättre. Alla vill och behöver bli sedda, i synnerhet när de gör bra saker. Genom att ge feedback bidrar du till utveckling och därmed ökad motivation.
 
8. Uppmuntra utveckling
Det är nästan alltid positivt när medarbetare vill ta på sig mer jobb eller utvecklas i sina roller genom att prova på nya arbetsuppgifter. Försök därför, när det är möjligt, att ge dina medarbetare större ansvar när de själva vill ha det, eftersom det samtidigt bidrar till högre motivation.
 
* Denna artikel är publicerad på sidan Sälj & Ledarskap.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB