Millennials tar över gymbranschen

Framfarten för mindre nischade studio gym (boutique clubs) fortsätter att vara den hetaste trenden i gymbranschen. Dessa specialister levererar något av väldigt högt värde till sina medlemmar. De har bara fokus på en eller max två saker - i jämförelse med att försöka ”vara allt för alla”.

Och det går bra för dessa nischade gym - IHRSA undersökningar visar att ett nischat gym kan ta 61 % mer betalt än vad ett traditionellt gym klarar av, otroligt. De fullständigt krossar tanken på att det ska vara billigt att gå på gym - vem som nu kom på det? På en ”boutique club” kan det mycket väl kosta 1 000 - 1 500 kr per månad. Istället bevisar dettta faktum att om du ger kunden den upplevelse man verkligen vill ha - är det inga problem att betala för kalaset.

Vi vet också att där är en viss stagnation på antalet individer som kan tänka sig att gå på gym samtidigt som antal gymarenor växer. Resultatet blir att fler gym konkurrerar om samma människor vilket innebär att branschen kannibaliserar på sig själva. Ett scenario för fortsatt tillväxt blir då att kunden skaffar sig två medlemskap. Ett medlemskap på ett fräscht budgetgym som levererar en mer komplett gymlösning samt ett medlemskap på det dyrare nischade gymmet som ger en specialistupplevelse utöver det vanliga. Som förlorare står standardgymmet som befinner sig i ”mellanmjölk landet” och som tappar kunden som inte ser något värde i denna typ av verksamhet. Detta händer i gymvärlden idag.

Anledningen till att nischade gym tar allt större plats bland konsumenterna är många men inkluderar bland annat:

1. Kunden har gott om pengar och är villig att betala för en unik och personlig upplevelse.

2. Vi gillar lyxkonsumtion - ingen vill vara allmän utan alla vill känna sig speciella.

3. Kvinnor är branschens största målgrupp - de knyter gärna an till exotiska varumärken och vill ha gemenskap med likasinnade.

4. Millennials tar över gymbranschen - denna grupp vill att träning ska vara ett ”äventyr”, med cool design och något utöver det vanliga.

5. Passionen segrar - en specialist studio fokuserar på resultat, är väldigt kompetent och fylld med passion. Man förtjänar sina kunder vilket numera är allt viktigare.

Det visar sig att nischade gym har nästan 50 % av sina kunder från Millenials. Det är individer födda mellan 1980–2000, kallas också för internetgenerationen eller Generation Y.

Millenials

Denna generation har karaktärsdrag som:

* De är individualister på många plan men det betyder inte att de är egoister, snarare tvärt om. De köper gärna av företag som har ett högre syfte som rimmar med deras egna värderingar.

* De känner inte till livet utan internet - är konstant uppkopplade och lever en stor del av sina liv digitalt.

* De älskar bekräftelse och söker ”likes” i så många sammanhang som möjligt.

* De är en ”vill göra saker och ting själv” generation - helst via appar direkt i mobilen.

* De är fulla av energi och har många goda idéer - de gillar smart innovation och tar det gärna till sig.

* De vill tillhöra en ”tribe” med likasinnade som ger dem en djupare samhörighet som känns hela vägen till själen.

* De söker ”äkthet och transparens” som gör att de inte vill bli uppbundna på långa avtal utan raka, riskfria och tydliga betalmodeller önskas.

I denna nya värld - där Millennials allt mer tar över - måste branschen anpassa design, utbud, pris, villkor och hur vi levererar våra tjänster. Gymbranschen handlar allt mindre om storleken på gymmet utan mer om positionering, upplevelse, gemenskap och resultatet vi kan leverera.

Rate this item
(2 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo