Vad händer på ditt gym tre år från idag?

Världen susar förbi i en högre hastighet än vad de flesta av oss kan hantera. Möjligheterna är oändliga och exakt veta att man fokuserar på rätt saker är definitivt inte en självklarhet. Vet du hur du vill att din gymverksamhet ska fungera tre år från idag?

Nästan alla har mål och drömmar som håller hjärnan aktiv när vi tar det lugnt, medan vi gör tråkiga saker eller under det sista fem minuterna innan vi somnar. Men dina drömmar om ditt gyms utveckling kan lätt bara bli fantasier och inget som du någonsin kommer att uppnå. För att lyckas måste du verkligen veta vad du vill, skriva ner dina mål och få till en actionplan som möjliggör att dina drömmar om ditt företag blir verklighet.
 
De flesta ägare och chefer har ingen tydlig bild över vad de egentligen vill uppnå med sin verksamhet. Och ännu färre har verktyg och nyckeltal som identifierar i vilken riktning allt utvecklas. De flesta tar sig inte tid att på djupet identifiera de mål som gör det till ett nöje att gå till sitt arbeta varje dag. Utan några konkreta mål och tillhörande plan för att förverkliga drömmarna skapas en situation där mycket av det som händer i ditt privatliv och yrkeskarriär sker av slumpen. Vill du verkligen låta slumpen styra ditt gyms framtid?

Det första steget mot ditt företags framgång är att titta på din personliga situation. Mår du bra mår oftast företaget bra. Att uppnå personlig utveckling och definierar ett liv som du själv skapar och är stolt över ger dig kraft att ta sig an företagets alla utmaningar. Och gör inte som de flesta svenskar - nöj dig med "lagom”. Gemensamt för att vara lite bättre än alla andra är att ha rätt attityd, ledarskap, medarbetare och kultur inom ditt företag. Välj att leva på en högre nivå snarare än att acceptera vad som än kommer i din väg. Varför ska du bara ta vad som slumpen ger dig i stället för att uppnå exakt det du vill i ditt liv? Men uppnå vad du vill och bara vad du vill, slösa inte bort ditt liv genom att jaga andras drömmar.
 
Gym future
 
Gällande ditt företag, har du någonsin riktigt ordentligt svarat på frågan - vem skall känna till oss och vad skall vi vara kända för?
 
I dagens affärsklimat är det näst intill omöjligt att vara något för alla - du måste välja segment. Som ägare och/eller chef kan du egentligen tycka vad som helst, det är ointressant vad du tycker utan självklart är det responsen från din tilltänkta marknad som är det intressanta.
 
Dina målsättningar måste inkludera vilka kunder du vill serva och hur du ska leva upp till deras förväntningar. När du definierat din verksamhets stora mål gäller det att skapa en serie med små steg över tiden för att komma dit. Börja med målet och sätt ett datum när det skall vara uppfyllt. Forma sen din actionplan steg för steg, arbeta baklänges och skriv ner vad du måste göra. Om det är ett mål som du verkligen, verkligen vill uppnå kommer du att disciplinera dig själv och inte ge upp förrän du är framme. Den inre belöning du då känner kommer att vara obeskrivlig.
 
En viktig sak – tro inte att du klarar allt själv. Att be om professionell hjälp tyder på att du är en stor person som inte har några problem med att medge att du inte har full koll på allt som händer i livet. ”Om du vet var du vill åka kan vi bygga en plan för att komma dit tillsammans”. Men om du är oklar på ditt slutmål finns ingen som kan erbjuda den vägledning du kan behöva. Skriv ner dina mål, gör din plan och sätt en tidsaxel – sedan är det bara att varje dag disciplinera dig och ditt team att ta små steg framåt.
 
Vad är svaret nu på frågan – var kommer ditt gym befinna sig i sin utveckling tre år från idag?
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo