Fokusera rätt - topp 10 lista inför 2018

De flesta som ansvarar för en verksamhet i branschen för träning och hälsa jobbar både mycket och intensivt. Frågan är om allt arbete är produktivt och hjälper verksamheten till nya nivåer? Utan en tydlig plan utsätter du dig för fara att både bli överkörd och omkörd från befintliga kollegor eller nya koncept.

2018 är nära - här kommer en Topp 10 lista som ger dig en bra indikation på vad du skall fokusera dig på:
 
1. Framgångstro
Det gäller som gymägare att tro på framgång. Kom ihåg att det du tänker påverkar vad du känner och i slutändan hur du agerar och vilket resultat du skapar. Det är enkelt att säga men ändå väldigt viktigt - tänk positivt. Ja, det är en tuff marknad men ingenting är omöjligt. Du måste tro på din förmåga, ditt erbjudande och på att du levererar ett högt värde till kunden för att skapa din långsiktiga lönsamhet.
 
2. Vad är din affärside – egentligen.
Marknaden växer men tyvärr växer antalet träningsarenor snabbare än marknaden just nu. När du startade ditt gym för x antal år sedan gjorde du det med de förutsättningar som gällde då. Nu kommer 2018 och det är helt andra spelregler som gäller. Analysera din positionering på marknaden, vem är din primära målgrupp, vilka är era framtidsvisioner för de nästkommande 2 åren, hur ser era löften till era kunder ut, vilka värderingar vill ni att ert företag skall stå för? Om förändringar måste till – gör dem snabbt och anpassa dig till din nya kostym.
 
3. Ekonomi & nyckeltal.
Du kan ha det bästa intuitionerna men finns där inga pengar kan inget förverkligas. Lägg tid på att göra en noggrann budget för 2018. Detta innebär både resultat- och likviditetsbudget. Bestäm vilka nyckeltal du ska följa. Se över dina rutiner för att driva in pengar exempelvis - tar du kreditupplysning på alla dina nya kunder? Har du en bra strategi för att driva in pengar när täckning saknas?
 
4. Sätt mål.
De flesta människor och företag sätter inte mål. Det viktigaste med dina mål är att de skapar motivation och att du är beredd att offra något för att nå dem. Tänk på att om du inte vet varför du vill uppnå dina mål kommer du inte att lyckas nå dem. Ha ett tydligt slutmål, men dela upp det i mindre beståndsdelar. Om möjligt, engagera din personal så att de är delaktiga i några av målen. Då  hjälper de gärna till på vägen.
 
5. Se över din organisation.
Oavsett om ditt gym verkar i budget- eller premiumsegmentet behöver du personal för att förverkliga dina mål - det är naivt att tro något annat. Personalen är en viktig resurs, oftast även din största kostnad och alltid din största utmaning. Det gäller att skapa den optimala organisationen och att alla som kostar pengar rannsakas för att se om de verkligen har uppgifter som antingen genererar intäkter till ditt gym eller ser till att kostnaderna minskar. Lägg mycket tid på detta och bolla dina idéer med någon erfaren.
 
Topp 10 a
 
6. Utveckla din hemsida.
Ditt absolut viktigaste marknadsföringsinstrument är din hemsida. Glöm sociala medier så länge du inte har en optimalt fungerande hemsida. Undersökningar visar att över 80 % av konsumenterna först tar en titt på hemsidan innan de köper ett gymkort. De viktigaste faktorerna för din hemsida är att den kommer högt på Google sök, den tydligt förklarar din profil och skapar förtroende, den generera ett stort flöde av konkreta leads och att du kan sälja tjänster online.
 
7. Marknadsför dig aggressivt.
I dagens samhälle är det i det närmaste ”krig” om kundens uppmärksamhet, tid och pengar. Vill du lyckas som gymägare måste du snabbt lära dig att marknadsföring kostar pengar MEN det skall inte vara en kostnad utan en investering. Rätt utförd marknadsföring ger dig intressenter och dessa intressenter kan du sen omvandla till en nöjd kund som genererar en intäkt. Lär dig snabbt vad ”rätt marknadsföring” är.
 
8. Fokus på sälj, sälj, sälj.
Du kan ALDRIG slappna av när det gäller marknadsföring och försäljning eftersom det oftast är i genomsnitt ca 3,5 % per månad av det totala antalet aktiva medlemmar som slutar. Förhoppningsvis vet du hur du skall strukturera upp din försäljning mot privatpersoner, företag och inom Personlig Träning. Om inte måste du ta hjälp.
 
9. Retention – hur bibehåller du dina medlemmar?
Ju mer kunskap som allmänheten tar till sig desto enklare är det att få igång en person, men tyvärr blir denna hälsosatsning ett kortsiktigt äventyr. Utmaningen ligger i att ta reda på exakt vilka faktorer som påverkar kundtrohet och på ett kostnadseffektivt sätt leverera de program och strategier som skapar en långsiktig kund. Har du koll på vilka insatser som är mest effektiva?
 
10. Bli ett digilogt gym
Investera i nytt utbud. Ja det är viktigt att ha en fräsch anläggning och erbjuda nyheter i era program. MEN denna punkt kommer ändå sist i prioriteringen eftersom detta är ingen bristvara bland Nordiska gym. Framtidens kund kommer att vilja ha en hybridaktiv miljö på gymmet. Man vill träna analogt där kroppen belastas traditionellt men sen ha digitala hjälpmedel för att effektivisera träningen, följa resultatutvecklingen och få hjälp med motivationen. Pulsmätare, appar och träning framför gigantiska bildskärmar är digitala hjälpmedel som kan assistera den analoga träningen. Detta ger den ”digiloga upplevelse" som framtidens gymkund letar efter.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo