Är du en stressad gymägare?

Känner du dig stressad och pressad? Många viktiga beslut som ska tas, kampanjer som ska planeras och likviditet som måste fyllas på?

Ja, självklart är det ”stressande” att driva gym. Det finns alltid ”bränder att släcka” och vägval att göra. Men att uppleva stress är en del av livet för alla blir vi stressade någon gång. Mycket handlar om hur du hanterar situationen. En situation som en person uppfattar som stressande kan en annan uppfatta som kul och utmanande. Och all stress behöver inte vara negativ utan ibland kan - problem som kräver en lösning - ge extra energi och kreativitet.
 
Det är om stressen pågår länge som kroppen ta skada. Det konstiga är att vi ser ofta stress som en följd från överbelastning. Många och för höga krav skapar en stressreaktion. Men en som är arbetslös kan också bli stressad av att inte ha tillräckligt många och meningsfulla uppgifter eller utmaningar i sitt liv. 
 
Som en småföretagare i gymbranschen är det OMÖJLIGT att hinna med allt som krävs för den perfekta driften - det krävs att man prioriterar det som är absolut viktigast. Sen får man leva med att andra saker blir lidande. Det är bara ”att skaka av sig”.
 
Affärsgurun Brian Tracy ger oss här ett tänkvärt inlägg om hur vi kan undvika stress i våra beslut och agerande - 
 
Det är alltid ekonomiska bedömningar som ligger till grund för kundens val. De försöker förvärva saker och ting som de eftertraktar på snabbast möjliga sätt till lägsta möjliga pris.
 
Detta är inget problem; det är bara ett faktum. Kunder vill ha så mycket som möjligt för så lite som möjligt, och de köper av den som de tycker sig bli bäst tillgodosedd av. Och de har alltid rätt. För att överleva och utvecklas framgångsrikt måste du dagligen handskas med självupptagna, nyckfulla och otåliga kunder som vet vad de vill ha, när och hur de vill ha det och som är beredda att per omgående vända sig till någon annan. Precis som du…
 
Det är viktigt att skilja på faktum och problem. De är högst olika varandra, och oklarhet över vilket som är vilket kan vålla dig mycket stress. Ett faktum bara är. Det är en oundviklig del av livet. Det är någonting som du accepterar och försöker hantera efter bästa förmåga, som exempelvis vädret. Det är ett orubbligt fenomen. Du argumenterar inte mot eller blir upprörd över ett faktum.
 
Ett problem, å andra sidan, är någonting du kan lösa. Ett problem är någonting som är mottagligt för din intelligens och fantasi. I affärer är det oerhört viktigt att du skiljer på faktum och problem, och att du inte blir upprörd eller orolig över något som du inte kan påverka.
 
Innan du blir orolig över någonting som antingen har eller inte har inträffat, fråga då dig själv om det är ett problem eller ett faktum. Sådant som redan hänt är alltid ett faktum. Den enda effekt du kan ha på dem är ditt sätt att tolka och reagera på dem. Det enda som är av betydelse är vad du gör nu, inte vad som hände eller vem som bär skulden eller vad du skulle ha kunnat göra annorlunda.
 
Rate this item
(2 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo