Har du en plan för succé?

Finns det någon som sätter sig ner och gör en plan för hur de på bästa sätt totalt skall misslyckas med sin verksamhet – Nej. Ingen bestämmer sig för att leva ett liv fyllt av frustration, usla prestationer och ekonomisk kaos. 

Men om du försummar att fastställa exakt vad du eftersträvar hamnar du i en situation där du omedvetet och oavsiktligt lever ditt liv efter tillfälligheter. Vad som händer med din verksamhet blir resultatet av en mängd slumpmässiga händelser över vilka du har ytterst begränsat med kontroll.

Och låt inte slumpen avgöra din succé. För just nu mår branschen för träning väldigt bra. Detta eftersom -

1. Marknaden är expansiv - antal användare ökar hela tiden.
2. Utvecklingen är stark - det tillförs ständigt nya idéer, verktyg, distributionskanaler och tillvägagångssätt.
3. Ekonomisk tillväxt - branschen omsätter mer pengar än någonsin och de tilltänkta kunderna har en välfylld plånbok.

Men trots ovan är det tuff konkurrens där ute - för det finns alltid ett gym som är större än ditt, har skickligare personal, snyggare design eller tjänar mer pengar. Men gör dig själv en tjänst, lockas inte in i en mental svacka, där det mesta känns hopplöst. En gymägare som befinner sig i en mental svacka resonerar enligt följande -

..min personal är värdelös, varför gör de aldrig det jag säger till dem.

..marknadsföring är bara kostnader och fungerar inte i denna staden.

..vi har så många konkurrenter att allt känns hopplöst.   

Radera ovan resonemang från dina tankar. Istället handlar det om att hitta energi. Inget mer gnäll, dåliga ursäkter utan det är rätt fokus med rätt åtgärder på rätt tidpunkt som gäller. För den bistra sanningen är att ingen kommer frivilligt springande för att se till att ditt gym blir mer framgångsrikt – det är upp till dig. Om du vill att ditt liv skall förbättras måste du själv förbättras. Söker du en förändring måste du själv förändras. Vill du att din verksamhet skall utvecklas till det bättre måste du själv utveckla dig till det bättre. Med rätt fokus når du resultat – frågan är bara ”how bad do you want it”? 

Som chef får du ofta höra att det är viktigt att jobba efter tydliga mål. Detta stämmer MEN det viktiga är inte att sätta mål utan att definiera ”varför" du vill uppnå dina mål? Hur kommer ditt liv att förändras? Om du inte vet varför du vill uppnå dina mål kommer du inte att lyckas nå dem. Var noga med att skriva ner vilka känslor (frihet, glädje mm) du vill sträva efter. Det är först när du känner 100 procent passion och motivation inför dina mål som du hittat rätt. Våga ta dig tid att fundera över vad just du vill och vad som bara är förväntningar från omgivningen.

Bevisa din kompetens och njut av att se alla nöjda kunder som uppnått fantastiska resultat. för framgångsrika gymägare vet vad de vill, vad som krävs av dem för att nå sina mål, förstår vikten av att dokumentera allt, ta till experthjälp där det behövs och göra en handlingsplan kopplat till tidsmässiga deadlines.

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo