Bygg ditt gyms företagskultur

Vill du att din personal ska vara engagerad och motiverad? Att de har en bra känsla av arbetstillfredsställelse som i sin tur smittar av sig på era kunder? Då ska du noggrant fundera på vilken företagskultur du vill skap på ert gym.

Alla företag har någon form av kultur, vare sig de vill det eller inte - det gäller även ditt gym. Sen kan den vara mer eller mindre medveten, dokumenterad och resultatgivande. Wikipedia menar att företagskultur präglas av de gemensamma värderingar som utgör företagets agerande ut mot kund och nya intressenter.
 
En framgångsrik företagskultur har chefer som genuint är intresserade av både sina medarbetare och kunder. De är tydlig kring varför verksamheten finns och vilka värderingar som styr organisationen. Dessutom är de bra på att framföra visionen som talar om vart företaget är på väg och hur man har tänkt sig att ta sig dit.

Företaget Les Mills Internationell är fullt medveten om vikten av att bygga en dynamisk företagskultur. Les Mills Brittiska CEO - Wendy Coulson - har stor erfarenhet från ett flertal organisationer. Wendy har en passion för och förmåga att generera framgångsrik affärsverksamhet genom dynamiska team av medarbetare. Nedan ger Wendy några av sina bästa råd kring vikten av en väl genomtänkt företagskultur -
 
1) En bra företagskultur är en passion för dig - hur kan man se det på dina arbetsplatser?
Jag lägger stor vikt på människor och jobbar alltid nära dem. På Les Mills har vi tagit fram de värderingar som vi anser är viktigast. Dessa ska sen reflektera och möjliggöra vårt övergripande syfte - “For a fitter planet”. De är: One Tribe, Be Brave och Change The World. Vi har också tagit fram en uppsättning av ledarskapsförväntningar som vi delar, diskuterar och uppmuntrar att alla teammedlemmar ska ta till sig och leva efter. Alla våra förväntningar och hur man ska agera som en ledare finns regelbundet på agendan i de olika mötesforum som vi jobbar med. 
 
För att en medarbetare ska må bra på sin arbetsplats måste de veta exakt vad som förväntas av dem - därför är alla positioner noggrant dokumenterade. Sen måste allting följas upp, utvärderas och på Les Mills belönar vi positiva agerande som går i linje med våra värderingar. Jag tror på att i slutändan innebär bra företagskultur ett mer lönsamt företag och en positiv miljö för alla.

2) Var ska man börja, hur skapar man en fungerande företagskultur?
Vår kultur har växt fram från ett familjeperspektiv och den härstammar från toppen, från Les Mills själv och familjen Les Mills. I mina tidigare roller använde jag empati för att styra kulturen. Jag försökte alltid se ”den andra sidan” och sätta mig i den position som andra medarbetare har. 
 
Les Mills familj

3) Hur är branschen för träning och hälsa när det gäller förutsättningar för att bygga en vinnande företagskultur?
Det kan vara utmanande ibland. För instruktörer specifikt kräver det att man accepterar att jobba på obekväma timmar och acceptera löner som inte förändrats på flera år. Det är dock en mycket rolig bransch och en där man verkligen kan göra skillnad och förändra människors liv till det positiva. 
 
4) Vilka är nyckeltalen som påvisar att att det finns en bra kultur inom sitt team?
Fakta är viktigt - du kan inte hantera det du inte kan mäta. Två gånger per år använder vi en Gallupundersökning och uppmuntrar våra medarbetare att ge oss öppen feedback. Vi mäter engagemang och NPS-poäng. Men nyckeln är att spendera tillräckligt med tid med sitt team. Jag kan inte nog framhäva betydelsen av regelbunden kommunikation, att hela tiden försöka lyssna och förstå. 
 
Vi använder filosofin från Patrick Lencionis bok - The Five Dysfunctions of a Team. Det börjar med förtroende och att ge individen friheten att misslyckas och göra misstag. Vi har en ”fail fast” kultur - det är okej att misslyckas. Det är en viktig väg för att lära sig.

Vårt säljteam arbetar inte på provision. Alla bidrar till vår framgång och som en möjlig bonus har vi en årlig ”Pot of Gold” som alla kan ta del av. Alla räknas i vårt team.
 
5) Les Mills är ett stort företag. Hur håller Les Mills sina medarbetare delaktiga och uppdaterade?
Vi har regelbunden kommunikation med våra globala team. Varje år arrangerar vi ett globalt möte som heter "Tribal Gathering”. Detta året är det den största hitintills med 650 anställda som deltar från över 100 länder.

Vi använder också våra sociala kanaler för att hålla kontakten och skickar ut ett månatligt nyhetsbrev som heter "Tribe Talk for instructors”. De är utformade för att hjälpa dem att lära och vidareutvecklas. Vi skickar också månadsvisa nyhetsbrev som heter "Fit Business" till våra anslutna gym för att hålla dem engagerade och informerade. Rent internt har vi ett månatligt nyhetsbrev där alla anställda informeras och engageras kring vad vi gör.

Två gånger per år samlas vi utanför jobbet för team building, utvärdering av våra koncept och affärsmodeller. Detta gör vi tillsammans och kommer upp med en actionplan på hur vi ska kunna bli bättre. Samtidigt lyfter vi fram medarbetare som har gjort någonting enastående. Vi delar ut utmärkelser baserat på röster från medarbetare och markerar att det är viktigt att fira varandras framgång.
 
Källa - The Fitness Network.
 
Vi tackar Les Mills för att de delar med sig av sin erfarenhet och ger konkreta tips.
Vill du veta mer om Les Mills koncept och företagskultur? Kontakta Lena Holmberg på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo