Gymanställda vill få bättre villkor

I takt med att branschen växer blir gymmen en allt mer attraktiv arbetsplats. Det sätter större krav på att ägare och chefer uppfyller de rättigheter en anställd har. En uppgift som kan verka utmanande då branschen har många anställda utan någon högskoleutbildning, att de anställda mestadels behövs under tider som ofta benämns ”obekväma arbetstider” samt att merparten endast arbetar enstaka timmar per vecka.

Idag finns det många anställda inom branschen för träning och hälsa. Almega Friskvårdsföretagen har tidigare tagit fram siffror kring hur anställningarna ser ut. Från 2015 konstaterades att antalet heltidsarbeten i branschen var 3 850. Men eftersom snittindividen endast jobbar med en 30% anställning innefattar detta över 13 000 personer. Detta beroende på att yrkeskategorin personlig tränare och instruktörer utgör över 60 procent av branschens anställda.
 
För att reglera villkoren för anställda finns det kollektivavtal. Ett kollektivavtal är ett skriftligt avtal mellan arbetsgivare och anställdas fackliga organisation. Det är ett resultat av förhandlingar och reglerar bland annat löner, allmänna villkor om formerna för anställning, sjukdom, semester, övrig ledighet och arbetstid samt försäkringsskydd. 

För drygt 10 år sedan utvecklades via fackförbundet SRAT gymbranschens första kollektivavtal. Under hösten 2017 kopplades även fackförbundet Unionen in för att ge allt fler anställda i gymbranschen tydligare villkor. Detta eftersom problemet, med ursprungsavtalet med fackförbundet SRAT, var att det krävts en högskoleexamen för att vara med. Och många som jobbar i gymbranschen har ingen högskoleutbildning. Det är här fackförbundet Unionen kommer in - de har inte samma krav på utbildning som SRAT har och kan därför innefatta ”alla”. 
 
En representant för Unionen Shadé Jalali har tidigare sagt - "Många receptionister, instruktörer och tränare är unga, som lockats av tillgången till fri träning. Att jobba som tränare kan framstå som ett drömyrke. Men i verkligheten är det ofta otryggt, ensamt och slitigt. Med det nya kollektivavtalet regleras gymmens lägstalöner, ob- tilläggen höjs, de anställda får tillgång till flexpension och en rad andra fördelar”.

Nästa steg för att än mer framhäva de anställdas rättigheter är att starta en fackklubb. Detta är något som även Unionen sett till att SATS anställda i Stockholmsregionen kan ta del av. Denna fackklubb, som ska innefatta 40 SATS gym, bildades under tidig sommar men den slutliga styrelsen är fortfarande inte invald. Det behövs bara fem personer för att starta klubb, tre till styrelsen, en till valberedning och en till revisor. Någon ordförande behövs inte, det räcker med en sammankallande. Fokus kommer att ligga på att få fram vettiga löner men även arbetstider och arbetsmiljö är viktiga områden.
 
Unionen tror mycket på att en fackklubb kommer att öka engagemanget från de anställda. "Folk har knappt vetat vad ett kollektivavtal är. Men när de har börjat förstå vad det handlar om, att det gäller deras arbetsvillkor och att de kan vara med och påverka så har intresset väckts", säger André Salazar från Unionen.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo