Så här blir du redo för 2019

När du startade ditt gym för x antal år sedan gjorde du det med de förutsättningar som gällde då. Nu är 2019 här och det är helt andra spelregler som gäller.

Man kan ofta höra - ”det gäller att vara väl förberedd för framtiden”. Men vad innebär egentligen det? Här följer en Topp 10 Lista som ger dig input kring vad du ska göra för att vara väl förberedd för kommande utmaningar:
 
1. Fokusera på det du kan påverka = framtiden.
Javisst ska du dra lärdom av det gångna året men det är bara framtiden du kan påverka. Och det är dumt att fokusera på något du inte kan påverka. Liknelsen är - framrutan är alltid mycket större än backspegeln. Den framtida marknaden förändras med blixtens hastighet - det finns ingenting som är ”heligt” utan var beredd på att ta radikala beslut om det behövs. Utmana dig själv genom att ställa frågan - "är min affärside och paketering fortfarande något som marknaden vill ha"? Och tro på framgång - det du tänker påverkar vad du känner och i slutändan hur du agerar och vilket resultat du skapar.
 
2. Bli bättre på det du redan är bra på.
Gå inte i fällan att hela tiden göra något ”nytt och spännande” - oftast förbättras din lönsamhet mer, genom att du blir än bättre på det du redan är bra på. Ett bra tips är att sätta samman en lista över ”det här ska jag inte göra 2019”. På vår arbetsdag förlorar vi fokus var 11:e minut - detta kan undvikas genom att ha en ”not to do list”. För ska du lyckas - då måste du ha en tydlig plan på vad du ska satsa på.
 
3. Sätt mål.
Vill du 2019 nå positiva resultat - självklart. De flesta av oss fungerar bäst om vi har tydliga mål, krav och förväntningar. Ingen vill gå till sin arbetsplats och känna att man befinner sig i ett ”vakuum”. Ska du nå resultat måste du först ha ett mål som är byggd på ”varför” är detta mål viktigt för ditt gym? Och ett mål nås aldrig utan systematiska metoder, strategier och steg för steg faser som successivt tar dig närmare ditt mål. Och för att klara av att driva igenom din strategi krävs motivation där du är beredd att göra det som krävs. 
 
4. Ekonomi & nyckeltal.
Du kan ha det bästa intuitionerna men finns där inga pengar kan inget förverkligas. Självklart har du en noggrann budget framme för 2019, eller hur? Detta innebär både resultat, balans och likviditetsbudget. Bestäm vilka nyckeltal du ska följa. Se över dina rutiner för att driva in pengar. Exempelvis - tar du kreditupplysning på alla dina nya kunder? Har du en bra strategi för att få in pengarna när täckning saknas?
 
5. Se över din organisation.
Personalen är en viktig resurs, oftast även din största kostnad och alltid din största utmaning. Det gäller att skapa den optimala organisationen och att alla som kostar pengar rannsakas för att se om de verkligen har uppgifter som antingen genererar intäkter till ditt gym eller ser till att kostnaderna minskar. Lägg mycket tid på att ta fram din personals skyldigheter = arbetsbeskrivningen och personalens rättigheter = anställningsbeviset. För en bra ledare vet att tydlig kommunikation skapar stor drivkraft hos sitt team.
 
6. Utveckla din hemsida.
Ditt absolut viktigaste marknadsföringsinstrument är din hemsida. Glöm sociala medier så länge du inte har en optimalt fungerande hemsida. Undersökningar visar att över 80 % av konsumenterna först tar en titt på hemsidan innan de köper ett gymkort. De viktigaste faktorerna för din hemsida är att den kommer högt på Google sök, den tydligt förklarar din profil och skapar förtroende, den generera ett stort flöde av konkreta leads och att du kan sälja tjänster online.
 
7. Bli ett digilogt gym.
Framtidens kund kommer att vilja ha en hybridaktiv miljö på gymmet. Man vill träna analogt där kroppen belastas traditionellt men sen ha digitala hjälpmedel för att effektivisera träningen, följa resultatutvecklingen och få hjälp med motivationen. Pulsmätare, appar och träning framför gigantiska bildskärmar är digitala hjälpmedel som kan assistera den analoga träningen. Detta ger den ”digiloga upplevelse" som framtidens gymkund letar efter.
 
8. Marknadsför dig aggressivt.
I dagens samhälle är det i det närmaste ”krig” om kundens uppmärksamhet, tid och pengar. Vill du lyckas som gymägare måste du snabbt lära dig att marknadsföring kostar pengar MEN det skall inte vara en kostnad utan en investering. Rätt utförd marknadsföring ger dig intressenter och dessa intressenter kan du sen omvandla till en intäkt. Lär dig snabbt vad ”rätt marknadsföring” är.
 
9. Ingenting är viktigare än sälj.
Du kan ALDRIG slappna av när det gäller marknadsföring och försäljning eftersom det oftast är i genomsnitt ca 3 - 3.5 % per månad av det totala antalet aktiva medlemmar som slutar. För oavsett hur nöjda dina befintliga kunder är kommer de till 100% sluta någon gång. Om du då inte fyller på med nya kunder står du snabbt där med en tom plånbok. Förhoppningsvis vet du hur du skall strukturera upp din försäljning mot privatpersoner, företag och inom Personlig Träning. Om inte måste du ta hjälp. 
 
10. Skaffa en mentor.
Alla behöver en mentor - som hjälper till att bolla idéer, tar fram nya strategier för affärsutveckling, levererar effektiva verktyg och ser till att intäktskraven uppfylls. Men det är viktigt att din mentor verkligen kan gymbranschen för endast då får du effektiva råd, synpunkter och verktyg. Har du ännu ingen erfaren rådgivare som verkligen kan branschen? Då är det dags att agera.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo