Print this page

13 tips - för dig som vill vara en bra ledare

Vad är det som gör att en ledare är framgångsrikt och en annan misslyckas med sitt uppdrag? Vad kan just du göra för att bli en bättre person och en chef som man ser upp till?

Här följer 13 viktiga tips och strategier som ger dig större möjligheter att nå framgång - små förändringar ger stora resultat.
 
1. Investera tid, energi och pengar på dig själv. 
När du investerar i dig själv kan du aldrig förlora, och med tiden kommer du på ett positivt sätt ändra vägen som tar dig till framgång, ditt ledarskap och ditt liv.
 
2. Fokusera på dina styrkor. 
Vill du verkligen göra skillnad ska du fokusera på dina styrkor. Du väljer din egen väg till framgång och dina handlingar bestämmer hur fort du når uppsatta mål. Vi är en produkt av vem vi umgås med och vad vi väljer att fokusera på. Bästa resultatet kommer om du fokuserar på att arbeta inom områden där du har dina styrkor, och låt andra assistera dig på allt annat.
 
3. Forma din personlighet till något utöver det vanliga.
Gör ett bra arbete. Var trovärdig, lojal och pålitlig. Hjälpa andra utan att förvänta sig något i gengäld. Nya möjligheter kommer då att börja visa sig … för du förtjänar dem.
 
4. Tänk stort, riktigt stort. 
De flesta nöjer sig med så mycket mindre än det som de verkligen kan uppnå. Vi lägger begränsningar på oss själva - om vad vi kan åstadkomma, hur mycket vi kan tjäna ... nästan allt. Vi kan ofta göra mycket, mycket mer än vad vi själva tror vi kan åstadkomma. 9 gånger av 10 är din största begränsande faktor ditt eget sinne. Lyft din mentala inställning kring vad du tycker du är värd.
 
5. Agera med rätt attityd
Hinder är till för att övervinnas. Att ha rätt attityd är avgörande. Och vinnaren är den som lyckas sprida denna inställning till sina medarbetare. Du inte bara säger att ”inget är omöjligt” utan du agerar också i samma anda, även om du stöter på motgångar och hinder.
 
6. Våga säga ”nej”.
Att säga ”nej” kan vara en väldigt tuff utmaning för en entreprenör. Men sanningen är att framgång kommer mycket oftare till dem som är riktigt duktiga på några saker snarare än de som ”kan lite av allt”.

7. Gör något varje dag. 
Varje dag kan du antingen bli bättre eller sämre. Gör något varje dag på din väg mot framgång. Många små insatser kommer med tiden också addera ihop till en stor, lysande framgång.
 
8. Sätt deadlines.
Deadlines är din allra bästa kompis. Att sätta en deadline är skillnaden mellan att få saker gjorda och bara prata om det. Alla stora framgångar kommer om de har en deadline knuten till sig.
 
9. Hitta en mentor. 
Alla individer behöver ett bollplank. Detta är en stor försäkring för att du håller dig på rätt kurs i ditt arbete. Lär av experter som kanske redan gjort det du försöker uppnå eller som ser på dina utmaningar med ”nya fräscha ögon”. Din mentors råd kan potentiellt spara dig år av arbete. Tänk på att tid är liv. Pengar är en förnybar resurs men tid som passerat kan du aldrig ta igen.
 
10. Livet är inte alltid rättvist. 
Acceptera det och gå vidare. Din chans kommer, framgång kommer till den som gör det bästa av varje situation.
 
11. Inspireras av andras framgång.
Innovation handlar ofta om att ta något bra och sedan ”justera paketering och innehåll” för att det ska bli ännu bättre. Följ ordspråket ”succés leaves traces”. Analysera vad andra framgångsrika entreprenörer har gjort, gläds åt deras framgång, kopiera delar och gör det ännu bättre.
 
12. Förnya din tankar.
Om du gör samma sak som du alltid har gjort - får du samma resultat som du har alltid fått. Marknaden där du agerar förändras med blixtens hastighet. Vill du uppnå enorm tillväxt måste du vara prestigelös, vilja förändras och regelbundet ta dig ut från din komfortzon.
 
13. Var en do:er.
De mest framgångsrika människor inom varje område är oftast inte de allra smartaste eller mest begåvade. De gör bara faktiskt saker som alla andra bara pratar om att göra. Tänk på Nike - ”Just Do It”.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Latest from Björn Johansson

Related items