Nytt år - nya satsningar

Man får ofta höra - ”det gäller att vara väl förberedd för framtiden”. Men vad innebär det egentligen? 

Utmaningarna bakom hur man driver ett framgångsrikt gym förändras ständigt. När du startade ditt gym för x antal år sedan gjorde du det med de förutsättningar som gällde då - men håll med om att marknaden har förändrats.
 
Här följer en Topp 10 Lista som ger dig input kring vad du ska göra för att vara väl förberedd för kommande utmaningar:

1. Tro på dig själv och marknaden
Att agera i gymbranschen är inte lätt utan kräver en dedikerad insats fylld med strategiskt korrekta beslut. Våga tro på dig själv och var beredd på att ta radikala beslut om det behövs. Utmana dig själv genom att ställa frågan - "är min affärside och paketering fortfarande något som marknaden vill ha"? Och tro på framgång - det du tänker påverkar vad du känner och i slutändan hur du agerar och vilket resultat du skapar. Aldrig förr har konsumenten haft så mycket pengar och fritid som nu. Samtidigt som deras hälsa degenereras till det sämre dagligen. Dina tilltänkta kunder har välfyllda plånböcker som väntar på dig. Marknaden har aldrig varit mer redo än vad den är just nu. Bara kör - full fart framåt.
 
2. Skaffa en mentor.
Alla behöver en mentor - som hjälper till att bolla idéer, tar fram nya strategier för affärsutveckling, levererar effektiva verktyg och ser till att intäktskraven uppfylls. Men det är viktigt att din mentor verkligen kan gymbranschen för endast då får du effektiva råd, synpunkter och verktyg. Har du ännu ingen erfaren rådgivare som verkligen kan branschen? Då är det dags att agera.
 
3. Omge dig med talang.
I den växande konkurrensen är jakten på riktigt duktiga medarbetare något du måste prioritera. Det är svårt att bygga större, bättre och finare gym än vissa kollegor som agerar på samma ort som du. Men oftast ganska enkelt att skapa ett bättre team av talangfulla medarbetare. Personal som har engagemang, kompetens och ett driv. Självklart kommer det att kosta tid, energi och pengar - men resultatet kommer att positivt förvåna dig.
 
4. Marknadsför dig aggressivt.
I dagens samhälle är det i det närmaste ”krig” om kundens uppmärksamhet, tid och pengar. Vill du lyckas som gymägare måste du snabbt lära dig att marknadsföring kostar pengar men det skall inte vara en kostnad utan en investering. Rätt utförd marknadsföring ger dig intressenter och dessa intressenter kan du sen omvandla till en intäkt. Lär dig snabbt vad ”rätt marknadsföring” är.
 
5. Ingenting är viktigare än sälj.
Vill du nå framgång 2020 finns det tre saker du ska fokusera på, det är - sälj, sälj och sälj. Din ort är fylld av potentiella kunder som verkligen behöver ta stora steg från den ohälsa de lever i idag. De väntar på att få hjälp men saknar självkänsla och kunskap om ”vägen till sin nya, friska livsstil". Möjligheterna är oändliga men det kommer inte att ske av sig själv. Förhoppningsvis vet du hur du skall strukturera upp din försäljning mot privatpersoner, företag och inom Personlig Träning. Om inte måste du ta hjälp. 
 
6. Sätt mål.
Vill du 2020 nå positiva resultat - självklart. De flesta av oss fungerar bäst om vi har tydliga mål, krav och förväntningar. Ingen vill gå till sin arbetsplats och känna att man befinner sig i ett ”vakuum”. Ska du nå resultat måste du först ha ett mål som är byggd på ”varför” är detta mål viktigt för ditt gym? Och ett mål nås aldrig utan systematiska metoder, strategier och steg för steg faser som successivt tar dig närmare ditt mål. Och för att klara av att driva igenom din strategi krävs motivation där du är beredd att göra det som krävs. 
 
7. Lägg mer tid på ekonomi och nyckeltal.
Du kan ha det bästa intuitionerna men finns där inga pengar kan inget förverkligas. Självklart har du en noggrann budget framme för 2020, eller hur? Detta innebär både resultat, balans och likviditetsbudget. Identifiera 3 intäktskällor som du verkligen vill satsa på och koppla sen på vilka nyckeltal du ska följa. Se över dina rutiner för att driva in pengar. Exempelvis - tar du kreditupplysning på alla dina nya kunder? Har du en bra strategi för att få in pengarna när täckning saknas?
 
8. Bli bättre på det du redan är bra på.
Är du tillräckligt disciplinerad på att säga ”Nej"? Gå inte i fällan att hela tiden göra något ”nytt och spännande” - oftast förbättras din lönsamhet mer, genom att du blir än bättre på det du redan är bra på. Ett bra tips är att sätta samman en lista över ”det här ska jag inte göra 2020”. På vår arbetsdag förlorar vi fokus var 11:e minut - detta kan undvikas genom att ha en ”not to do list”. För ska du lyckas - då måste du ha en tydlig plan på vad du ska satsa på.
 
9. Utveckla dina hemsidor.
Ditt absolut viktigaste marknadsföringsinstrument är dina hemsidor. Glöm sociala medier så länge du inte har några optimalt fungerande hemsida. I dagens samhälle ”googlar” vi hej vilt efter information. Undersökningar visar att över 80 % av konsumenterna först tar en titt på hemsidan innan de köper ett gymkort. Tänk även på att en ny intressent letar efter helt annan information än vad en befintlig medlem gör. Som ansvarig för en gymverksamhet måste du ha kunskap över hur du via hemsidorna kan förklarar din profil, skapa förtroende, generera ett stort flöde av konkreta leads och att du skapa förutsättningar för att sälja tjänster online. Du behöver faktiskt tre olika hemsidor. En för nya intressenter, en för dina kunders första 6 veckor och en för befintliga medlemmar. Har du verkligen kunskapen som krävs för att utveckla detta? Om inte - ta hjälp från en som kan.

10. Bli ett digilogt gym.
Framtidens kund kommer att vilja ha en hybridaktiv miljö på gymmet. Man vill träna analogt där kroppen belastas traditionellt men sen ha digitala hjälpmedel för att effektivisera träningen, följa resultatutvecklingen och få hjälp med motivationen. Pulsmätare, appar och träning framför gigantiska bildskärmar är digitala hjälpmedel som kan assistera den analoga träningen. Detta ger den ”digiloga upplevelse" som framtidens gymkund letar efter.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB