Bygg och förbättra dina system dagligen

Det är tufft att driva gym, där finns inget utrymme för misstag. Därför måste du utveckla och dokumentera arbetssätt som levererar de resultat ni så väl behöver.

Vill du nå full framgång ska du bli vän med begreppet ”system”. Wikipedia definierar system som - ett system är ett antal komponenter (delar av systemet) som tillsammans samverkar för ett gemensamt mål. Med väl genomtänkta system lägger du en solid grund för tillväxt istället för att hoppas på något som kanske inte sker.
 
Hur ser det ut på din arbetsplats - har ni nerskriva steg för steg processer, rutiner och checklistor? Eller löser ni problemen individuellt när de uppstår? De flesta gym inser fördelarna med att alla arbetar på samma sätt och att det skapar en viktig förutsättning för att leverera på den nivå som kunden förväntar sig. Det är helt ologiskt att ni ska behöva ”återuppfinna hjulet" varje gång en viktig uppgift ska utföras - det blir en extremt ineffektiv organisation.
 
Med dokumenterade system blir du mindre beroende av individuella personer. Tänk så här - om du kommer till McDonalds eftersom du är sugen på en BigMac går du alltid igenom ett system för att de på bästa sätt ska leverera din önskade måltid. Oavsett vem som jobbar är det alltid samma system för hur du välkomnas, din order registreras, de tar betalt, hur hamburgaren produceras, den paketeras enligt ett bestämt sätt och levereras sedan till dig. Allt är sammansatt i olika "steg för steg" processer. Här har man insett att det finns en poäng med att strukturera arbetet för att kunna vara mer effektiva, och alltid hålla kvalitén på den önskade nivån.
 
Leveransen får dock inte bli ”likt en robot" utan varje individs personliga touch måsta läggas till. Med ”glimten i ögat” kan din personal leverera fantastiska upplevelser trots att man följer en strikt steg för steg process. Resultatet blir ofta på en nivå du inte tror är möjligt.
 
På ditt gym behöver du en mängd olika system, det finns några som är "The 3 Big Ones”:

    1.    Aktiviteter som ständigt genererar nya intressenter. 
    2.    Arbetssätt som skapar en hög avslutsfrekvens i alla era säljpresentationer. 
    3.    Insatser som gör att befintliga kunder stannar kvar så länge som möjligt.
 
Vilka delar behöver då ingå i ett system? Om ditt mål är att skapa en årlig Marknadsplan för att få ett ständigt flöde av nya intressenter måste dina system innehålla:
 
* Sätt dina mål - hur många nya intressenter (leads) behöver du få in för att sälja önskad mängd medlemskap.
* Fördela källan – hur många nya intressenter ska komma från interna åtgärder i jämförelse med externa åtgärder.
* Analysera när på året marknadsföringsinsatser ska ske för bästa ROI.
* Välj ut och forma kampanjerna.
* Lägg en ettårsplan.
* Utbilda berörd personal i aktiviteternas genomförande.
* Utvärdera, utveckla och fortbilda personalen.
 
Med vältrimmade system har du en trygghet i din business. Dina system ska vara strukturerade och planerade. De måste innehålla verktyg och manus. För med system kommer struktur och från struktur är det lätt att planera. Bygg och förbättra dina system dagligen.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB