Facebook och annan social media i all ära men det klassiska e-post meddelandet har mycket power.

I Sverige använder hela 96% e-post att jämföras med sociala medier som används av 75 %. Och e-post användandet ökar ständigt med en prognos att det 2017 skall finnas otroliga 4,3 miljarder e-post konto i världen. Det gäller att utnyttja både sociala medier och e-post - det viktiga är att använda tjänsterna där de ger mest effekt.

​E-post är långt ifrån "gammalt och förlegat" och om du som gym inte redan nu har en strategi för e-post kommunikation mot befintliga och presumtiva medlemmar är det hög tid att satsa på denna tjänst.

​Det finns en säljkultur -

En av de största fördelarna med e-post är att det finns en stor acceptens för att ge mottagaren ett köperbjudande. Denna kultur finns inte i exempelvis Facebook som mer handlar om att utbyta (personlig) information. Om du via sociala medier försöker sälja något riskerar du tvärtom att få ett väldigt negativ omdöme.

​I Apsis senaste handbok för e-postmarknadsföring kan du läsa -

"E-postmarknadsföring är kostnadseffektiv, snabb, lönsam och mätbar. Med hjälp av e-post kan du öka din försäljning på nätet, driva trafik till din webbplats, få läsaren att ladda ner filmer, rapporter och allt annat du erbjuder eller säljer. Med hjälp av e-postmarknadsföring ökar du kundernas lojalitet och stärker samtidigt ditt varumärke".

​Satsa på Retention Management 

Gymbranschens absolut mest effektiva verktyg för e-postkommunikation mot medlemmar heter Retention Management. Denna tjänst bygger på automatik, allting skickas ut automatiskt - du behöver verkan göra själva utskicket eller skriva texterna.

  • Alla e-post är snyggt "brandade" med er grafiska profil och med er egen signatur. Ny medlemmar får automatiskt ett Välkomstbrev och sedan ett uppmuntrande och informativt brev varje vecka de kommande 7 veckorna. Ni bestämmer texterna genom att justerar RM´s mallar.
  • Befintliga medlemmar får automatiskt ett motiverande brev (bestående av 3 delar) varannan vecka under tiden för hela deras aktiva medlemsperiod. Detta utskick består av en uppmuntran baserat på hur flitigt de tränar, ett hälsotips och en del som gymmet själv skräddarsyr.
  • Inaktiv användare får automatiskt ett "återhämtnings meddelande", automatiska e-post gå ut till de som skall förnya sitt (förbetalda) medlemskap och till de som fyller år.

​Dessutom - kan man vid behov själv skicka obegränsat med e-postmeddelande mot olika målgrupper, exempelvis för att återaktivera före detta medlemmar. Mallar och bilder har du tillgång till på din egen portal.

​Över 1000 gym använder Retention Management och de skickar 4 000 000 e-post brev i veckan till gym medlemmar! Läs mer på www.retentionmanagement.com

​Vill du få en offert - kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo