Under ett tag nu har rörlig kommunikation i form av videos varit en växande trend och populariteten kommer inte att avta. Filmerna publiceras främst på olika typer av hemsidor samt inom sociala medier.

Den ökande populäriteten bygger på att internetanvändare vill konsumera sitt innehåll så snabbt och smidigt som möjligt via minsta möjliga ansträngning. Samt att utveckling inom teknik och bredbandshastighet gör att det är enkelt att konsumerar videos via mobilen.

Är du redo att göra det mer bekvämt för dina presumtiva kunder och befintliga medlemmar att konsumera din information - då ska du satsa mycket mer på att skapa (korta) filmer. Konsumtion av film har blivit en självklar del av vår vardag och tittandet ökar explosionsartat. Kunden uppfattar det som jobbigare att engagera sig i att läsa en text. Marknadsföring med video är därför ett av de bästa sätten att snabbt öka kännedomen om din verksamhet och öka din försäljning.

Lite fakta -

* Via internet ser vi i genomsnitt på drygt 32 videos i månaden vilket är en tredjedel av alla aktiviteter som görs på nätet.

* Hela 50% av alla internetanvändare utnyttjar Youtube och gör mer än 3 miljarder sökningar varje månad.

* Det är Google som äger Youtube - har du en stor närvaro på Youtube kan du prioriteras på Google sök.

* Undersökningar visar att efter att ha tittat på en video är 64% av tittarna mer benägna att köpa en produkt.

* Intervjuer med beslutsfattare på företag visar att 59% av dem hellre ”tittar på en film” än att de läser en text.

* Framtidens kommunikation består av online videos då tonåringar tittar 65 % mindre på traditionell TV än vuxna (35 år och äldre) men spenderar istället den tiden på video online.

* Video sprids extremt effektivt - hela 92% av alla som tittar på en video i mobilen delar någon gång sina videoklipp med andra.

Fokusera på ditt budskapet och mål

När man pratar produktion av filmer är det lätt att haka upp sig på det tekniska - vilken kamera behöver jag, hur gör jag med ljussättning och vilken mikrofon är bäst? Men kom ihåg, inget är viktigare än själva budskapet - Vad vill du att din film ska göra för ditt företag? Lägg en bra plan på din berättelse och vad är målet du vill att tittaren ska uppnå. Och kom ihåg - din video måste självklart uppskattas av publiken. Skapa därför ett innehåll som verkligen attraherar dina tittare. Här är filmer som involverar känslor och humor alltid säkra kort.

Alla filmer som visas på Youtube, Facebook, Instagram och Snapchat bevisar att du inte behöver göra den mest professionella filmen för att spridningen ska bli stor - det viktiga är budskapet. Framgångarna för Snapchat My Story och Instagram Stories visar också på att marknaden gillar snabbkonsumerad film som bara finns tillgängligt under en begränsad tid. Ska du hänga med i denna trend finns det ingen anledning att satsa på en dyr och tidskrävande produktion. När det gäller produktion är det också bra att känna till att merparten av filmer som ses på sociala medier görs utan ljud. Vill du vara säker på att ditt budskap verkligen kommer fram måste du därför texta dina videos.

Video

Några områden där du bäst utnyttjar film i din marknadsföring:

Berätta om er vision
I gymbranschen säljer vi något unikt - vi förändrar liv till det positiva. Ditt företags vision är säkert att hjälpa individer både med livskvalitet och livskvantitet. Ett perfekt tema för att bygga en story där du genom ert engagemang och utbud kan visa era kärnvärden. Försök även här lyfta fram vad som gör er unika på marknaden.

Visa upp ditt gym
Alla känner till MTV´s ”Welcome to my crib” där man får följa med på en rundvisning i kända personers private hus. Du kan göra samma sak med ditt gym. Guida runt tittaren i era olika avdelningar. Viktigast av allt förklara vilka fördelar det är för kunden att träna just det som du pratar om. Hela rundvisningen ska handla om fördelarna för kunden och inte vara en lista över "vi har detta, och detta, och detta…”.

Ett annat visningsforum är att ge dina potentiella köpare en möjlighet att uppleva ditt gym via en video inspelad i 360 grader. Då kan de (på exempelvis hemsidan) förflytta sig ”rum till rum” mellan dina olika avdelningar och skapa sig en komplett helhetsbild.

Skapa ”instruktions” videos
När du får en ny medlem har de i början en massa frågor som de vill ha svar på. Vilken intensitet innebär de olika klasserna som erbjuds inom gruppträningen, vilken hjälp får jag egentligen för att komma igång i gymmet, är Personlig Träning verkligen något för mig, vilka resultat kan jag förvänta mig och vad ska jag göra om resultaten uteblir osv osv. Alla dessa områden är perfekta teman för olika filmer.

Låt nöjda kunder uttala sig
Att jobba i gymbranschen kan vara enormt stimulerande - detta beroende på de fantastiska resultat vi kan leverera till våra kunder. Det är därför självklart att du ska producera filmer där nöjda kunder pratar om varför de valde just ditt gym som sin personliga energiförsörjare, de upplevelser som framkommer vid varje träningspass och vilka enorma resultat de har fått tack vare era kompetenta tränare. Det blir mycket mer trovärdigt och säljande om en medlem uttalar sig positivt om verksamheten i jämförelse med att företaget själv i en film lyfter fram ”hur fruktansvärt bra man är”.

Engagera gärna dina medlemmar i denna process. Be dem själva göra sin videorecensioner om gymmet och sedan sprida detta på sociala medier. Du kan alltid utlysa en tävling och koppla på en speciell hashtag.

Spela in produktfilmer
För den som inte är van vid att gå på gym är termer som HIIT, Tabata, Bodycombat, Piloxing, Bootcamp rena ”kinesiskan”. Passa på och gör produktfilmer som på ett enklare sätt förklarar innehållet i olika gruppträningspass. Andra idéer är att förklara varför ett träningsprogram i gymmet kan innehålla termer som dropset, superset, excentrisk träning osv.

Live-stream filmer
Live-streaming har blivit alltmer populärt - framförallt på Facebook men det fungerar även på Instagram och Snapchat. Här kan du avslöja nyheter och visa lite vad som händer bakom kulisserna. Kör även en sändning med din nyckelpersonal i ett intervjuformat och låt publiken ställa frågor.

Video i nyhetsbrev
Vill du förbättra öppningsfrekvensen och klick i dina nyhetsbrev? Att med en bild visa en länk till ett videoinnehåll kan definitivt öka engagemanget från dina prenumeranter.

Satsa på videos och kommunicera med dina mottagare på deras villkor och var precis så transparent som de förväntar sig.

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo