Ta kontroll över din marknadsföring

Det kommersiella kriget fortsätter. Alla branscher vill nå nya potentiella kunder. Det gäller att paketeras sig så attraktivt som möjligt för att få kundens uppmärksamhet, tid och pengar.

Processen innefattar två steg - först måste du sätta ihop en produkt som kunder känner sig attraherade av och sedan måste du hitta kanaler att exponera din produkt genom. Du kan ha världens bästa affärsidé men är det ingen som känner till den blir det ingen business.

Gymbranschen drivs idag av väldigt ambitiösa och kompetenta individer. Här finns expertis som vet hur man på bästa sättet höjer livskvalitén åt sina kunder. Helt enkelt hur man snabbt och enkelt får medlemmarna att nå sina mål. Problemet är inte att sätta ihop själva produkten utan att nå ut med sitt budskap till en reklamtrött publik. Alla letar idag efter den effektivaste metoden. Sanningen är att det finns inte en metod som löser allt utan du behöver agera i en mix av:

  • Online aktiviteter
  • Print media
  • Promotions
  • Partnerprogram

På det senaste åren har sociala medier hypats som halleluja lösningen inom marknadsföring. Och Ja självklart är där många fördelar av att använda SM som plattformer för att få ut budskap. Men tänk ett steg längre och använd sociala medier på rätt sätt. Det finns tre stora anledningar till varför din verksamhet agerar inom sociala medier:

  1. Bygga en relation och förstärka ditt varumärke mot tilltänkta framtida kunder.
  2. Informera och inspirera befintliga kunder.
  3. Sälja, sälj, sälja.

Där är två stora problem med Facebook, Instagram, Twitter, Youtube osv.

  • Det är INTE du som äger dessa plattformer utan du måste anpassa dig till deras upplägg och regler som ständigt förändras.
  • Där är ingen "säljkultur". Dessa mötesplatser är inga bra ställen att sälja på eftersom SM handlar om att bygga relationer, inspirera och informera.

Facebook till exempel ändrar sina regler hela tiden. Numera exponeras dina inlägg bara till 5 - 16% av dina Gilla. Sedan läser Facebook av reaktionen - om ditt inlägg får en hel del kommentarer, delningar och gilla markeringar fortsätter Facebook att exponera ditt inlägg mot många flera av dina gilla. Om där inte blir någon direkt reaktion från ditt inlägg ser Facebook det som att du har lagt ut något ointressant och då dyker det inte upp i flödet bland dina kunder. Vill du att alla dina gilla ska se ditt inlägg måste du upp med plånboken och betala Facebook. Inget konstigt med detta - allt (nästan) är till salu.

Kan du bygga framgång för din verksamhet via kanaler där någon annan sätter reglerna - Neeeej. Med andra ord ska merparten av dina aktiviteter inom SM handla om att locka besökaren till en plattform SOM DU ÄGER OCH KONTROLLERAR vilket då är dina egen webbsidor. Du ska helt enkelt driva trafik till din hemsida, blogg, microsite eller speciella kampanjsidor. På dessa internet plattformer är det du som bestämmer, det finns en acceptans att sälja och du kan styra besökaren till att agera så som du vill.

Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo