Har du rea på dina träningskort?

Fynd, extrapris, kampanj, pris just nu, rea - vi lever i en kultur där vi hela tiden jagar efter ett erbjudande. Ordet ”rea” finns på allas läppar och det är ”wheeling och dealing” som pågår överallt i samhället. 

Olika typer av erbjudande ser vi varje dag i en massa olika sammanhang. Exempel som kan nämnas i denna diskussion är kvinnan som kommer hem och har shoppat nya kläder – hon är väldigt nöjd eftersom kläderna såldes på rea med 40 % rabatt. Detta berättar hon snabbt för sin partner, ingenstans nämner kvinnan hur mycket hon faktiskt betalade i kronor och öre - utan det viktiga är vilken fantastiskt bra deal det var. Denna känsla över att vi vill ha ett så fördelaktigt erbjudande som möjligt är även en del i gymvärlden.
 
Men behöver du verkligen alltid jobba med ”erbjudande” - för priserna i gymbranschen är precis som i många andra branscher pressade. De senaste 15-åren har vi sett att priset för träningskort generellt har gått ner trots att driftkostnaderna ständigt ökar. En av anledningarna kan vara att branschen "bara försöker sälja träning”. Mycket bättre att öka värdet på tjänsten - genom att bli bättre på att förklara att vi säljer lösningar för ryggont, övervikt, stress, dålig kondition, ingen energi och mycket mer. Med detta tänk hjälper vi oss själva och kunden att förstå värdet.
 
För egentligen vill du inte att din aktuella kampanj ska vara avgörandet för ett köp. Men det är ofta "den sista pusselbiten" som väl gör att intressenten agerar och skriver på. Och i dagens tider är det full konkurrens om kundens uppmärksamhet, tid och pengar. Då gäller det att få kunden på sin sida - för annars spenderar de sina pengar hos någon annan.
 
Ett erbjudande kan delas upp i olika kategorier:
 
Fokus på pris
Börja träna idag - första månaden för 1 kr!
 
Fokus på att spara
Börja träna idag - du får din vikt i rabatt!
 
Fokus på mervärde
Börja träna idag - få ett Sportpaket på köpet!
 
Fokus på riskfritt åtagande
Börja träna idag - full resultatgaranti gäller!
 
Fokus på att vinna
Börja träna idag - vinn träningsresa till Kanarieöarna!
 
Fokus på prestation
Börja träna idag - utmana dig själv och få 500 kr!
 
Nybörjare och erfarna triggas inte av samma sak
Har du någonsin tänkt på detta? Nybörjaren triggas inte av samma erbjudande som den som redan är aktiv och tränar regelbundet. De har olika referenser på vad de söker när de skall välja gym. Vilken målgrupp har du i ditt erbjudande?
 
Erbjudande som betonar följande attraherar en helt novis intressent:
 
1. Kan ni lösa mitt problem?
2. Får jag någon hjälp att komma igång?
3. Är ni bra på fettförbränning?
4. Får jag någon personlig hjälp?
5. Vad har ni för lockvara (exempelvis nya skor)?
6. Pris?
 
Erbjudande som betonar följande attraherar en som redan är aktiv:
 
1. Har ni några nyheter i utbudet?
2. Pris (denna målgrupp vet vad de letar efter)?
3. Vad erbjuder ni för träningsmiljö?
4. Vilka är öppettiderna?
5. Har ni den rätta utrustningen?
6. Vad har ni för lockvara (exempelvis nya skor)?
 
Välj rätt erbjudande till rätt målgrupp vid rätt tidpunkt.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB