Mer "online training" tack vare corona?

Kommer den nuvarande rädslan för spridning av COVID-19 öka efterfrågan på online training? Ja, det är definitivt ett möjligt scenario. 

En del gym har stängt helt, andra har begränsat sitt utbud och slutligen kör en del gym ”business as usual” och erbjuder ett komplett utbud. Gemensamt är att alla, med olika åtgärder, försöker minska smittriskerna så mycket som möjligt. Det är sedan upp till kunden - att själv ta ett beslut om man vill besöka sitt gym eller ej. Genom att analysera besöksstatistiken kan vi konstatera att många kunder tar ett beslut att inte uppsöka sitt gym under dessa ovissa tider. Vi utgår från att merparten ändå vill träna - då kan olika online tjänster vara ett riktigt bra alternativ. 
 
SATS satsar nu på att livesända gruppträningspass
SATS som tagit ett beslut att stänga alla sina center i Norden erbjuder nu, som första träningsaktör, att livesända en hel del gruppträningsklasser. Klasserna kommer vara tillgängliga för alla.

SATS vill uppmuntra både medlemmar och icke-medlemmar att hålla igång sin träning och träna där man befinner sig. Därför har SATS öppnat upp sin online training med ca 120 träningsklasser för både medlemmar och hela övriga befolkningen. 
 
Och nu tar SATS nästa steg och lanserar livesänd gruppträning. Klasserna kommer finnas tillgängliga att livestreama enligt schema med upp till 10 klasser om dagen. Passen kan genomföras hemma och helt utan träningstillbehör för att alla ska kunna ta del av utbudet.
 
"Vi brinner för träning och hälsa och är fortsatt fullt fokuserade på att inspirera fler människor till att hålla igång med sin träning även nu när vardagen ser lite annorlunda ut. Tillsammans med några av våra bästa instruktörer kommer vi nu livesända våra mest populära gruppträningsklasser, och alla är välkomna att delta hemifrån. Vi vill bidra till att fler bibehåller sin träningsmotivation och förblir hälsosamma och glada”, säger Alexander Brochmann Myers, Product Director på SATS.
Last modified on måndag, 16 mars 2020 15:36
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB