Almega kommer med flera bra nyheter

Branschorganisationen Almega Friskvårdsföretagen arbetar för att tillvarata och främja medlemsföretagens intressen och har som mål att förbättra Sveriges folkhälsa, höja branschens anseende, arbeta för rättvis konkurrens på friskvårdsmarknaden och vara en samlande röst för branschen.

Friskvårdsföretagen kommer nu med två bra nyheter:
 
Tillfälliga rabatter för fasta hyreskostnader tillfaller gymanläggningar 
I regeringens extra ändringsbudget avser regeringen avsätta fem miljarder kronor i stöd för tillfälligt sänkta fasta hyror för utsatta branscher. 
 
Regeringen har pekat ut vilka sektorer som blir aktuella baserat på SNI-koder. Det är den kod som anges till Skatteverket när du registrerat ditt företag. Enligt den lista som regeringen nu presenterat är "Drift av gymanläggningar" inräknade i vilka som får ta del av hyresstödet. Detta är naturligtvis en stor seger för branschen och ett viktigt stöd i dessa pressade tider.
 
Regeringen arbetar just nu med att ta fram ett regelverk för det kommande stödet. Eftersom det är ett statsstöd så måste satsningen även godkännas av EU. Innan regelverket är på plats kan inga ansökningar om ersättning tas emot. Regeringen avser att ha en förordning klar i början/mitten på april. All information som idag finns tillgänglig är därför preliminär i väntan på att förordningen beslutas. 
 
Det är hyresvärden som via Länsstyrelsen ansöker om stödet i efterhand. Du som gymägare måste därför komma överens med din hyresvärd om sänkt hyra för att kunna ta del av stödet.  Du och din hyresvärd ska avtala om en nedsatt hyra för perioden 1 april – 30 juni. Avtalet ska ha slutits innan den 30 juni 2020. 
 
Folkhälsomyndigheten: "Ni verkar göra helt rätt”
Nyligen träffades Almega Friskvårdsföretagen och Folkhälsomyndigheten för ett digitalt möte. Almega fick möjlighet att redogöra för de rekommendationer på åtgärder som Almega kommunicerat ut och lyssnade in vilka ytterligare åtgärder myndigheten föreslår. 
 
Myndigheten verkar nöjda med det arbete gymmen gör för att minska smittspridningen, men de understryker att det är fortsatt mycket viktigt att branschen orkar hålla i de åtgärder som vidtagits ytterligare en tid framöver. 
 
Almega vill därför återigen påminna om vad du kan göra för att minska smittspridningen på din anläggning: 
* Fysiskt avstånd är viktigt både inomhus och utomhus.
* Öka frekvensen på städning av anläggningarna, särskilt med fokus på de ytor som vanligen är i kontakt med händer (exempelvis träningsutrustning, handtag, kranar etc).
* Öka tillgängligheten på handdesinfektion på anläggningarna.
* Minska antalet personer per gruppträningsklass för att skapa större yta per klassdeltagare.
* Flytta ut Personlig Träning samt gruppträning i den mån det är möjligt.
* Exkludera kontakt mellan instruktör och medlem i de klasser det vanligtvis förekommer.
* Ta bort klasser där kroppskontakt förekommer.

Uppmana dina besökare att: 
* Helst träna där man bor för att undvika onödiga resor.
* I den mån det är möjligt undvika omklädningsrummen.
* Var extra noga med handhygienen.
* Var extra noga med att torka av maskiner, redskap och utrustning efter användning.
* Ta med en egen yogamatta eller en handduk att träna på.
* Vid minsta symtom på sjukdom – vänligen stanna hemma.
 
Vill ni veta mer eller har några frågor? Kontakta Evelina Kogsta från ”FRISK” (Almega Friskvårdsföretagen) på -
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Last modified on måndag, 20 april 2020 17:21
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB