Friskvårdsföretagen anordnar digitalt branschmöte

Här kan du bland annat ställa dina frågor till Johan Holmsäter, nationell samordnare för att främja fysisk aktivitet.

Den 15 maj är det dags för årsstämma för Almega Friskvårdsföretagen. Vanligtvis infaller denna branschdag samma dag som årsstämman, men i år är ingenting som vanligt. Istället för en branschdag med intressanta fysiska möten, bjuder Friskvårdsföretagen istället in till ett digitalt branschmöte i samband med stämman. 
 
Kl. 12.00 inleder Johan Holmsäter, en ”friskvårdsrebell”, entreprenör och den som en gång startade Friskis & Svettis. För att vända utvecklingen med övervikt och fetma har regeringen utsett Johan Holmsäter till nationell samordnare för att främja ökad fysisk aktivitet.
 
Uppdraget innebär att genom ett utåtriktat arbete dels öka den allmänna kunskapen om de positiva effekterna som fysisk aktivitet bidrar till för den enskilde individen, dels mobilisera och engagera relevanta aktörer i samhället.
 

Uppgiften innebär även att knyta en eller flera referensgrupper till sig med representanter från regioner, kommuner, det civila samhället, idrottsrörelsen och friluftsorganisationer, näringslivet samt forskarsamhället. Samordnaren ska även sprida framgångsfaktorer och goda exempel på metoder som främjar fysisk aktivitet i befolkningen samt lämna förslag på åtgärder som främjar fysisk aktivitet. Allt ska slutredovisas senast den 1 mars 2023.

Under det digitala mötet kommer Johan att berätta om uppdraget, och därefter får du som deltagare möjlighet att ställa frågor. 
 
Därefter kommer ActiWay att göra en presentation av läget i branschen och berätta om vilka trender de ser just nu. 
 
Kl. 13.00 startar sedan årsmötet. 
 
Vill du vara med på branschmötet?
Anmäl dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 
Last modified on lördag, 09 Maj 2020 12:00
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB