Många gym fortsatt stängda

Stora delar av gymvärlden väntar på att få öppna upp sin verksamhet. Men väntan för många länder kommer att bli lång - med mycket oviss fakta på bordet. 

I Finland har små och medelstora gym fått vara öppna hela tiden. Detta innefattar mer än 60 % av alla gym. I Danmark stängde alla gym. Och det finns inget tydligt datum framme får att åter kunna öppna, men det verkar dröja ganska länge.
 
I Norge är indikationen att gymmen får vänta till minst mitten av juni. Norska befolkningen är dock lite tveksamma till att gymmen på nytt ska vara redo för sina kunder. I en undersökning av ”Norsk koronamonitor”, gjord på 1 300 norrmän, ansåg endast 64 % att det är okey att gymmen öppnar igen i mitten av juni.
 
I USA varierar öppnandet av gym beroende på vilken stat man är verksam i. Merparten håller stängt men i någon enstaka stat har gymmen redan öppnat. Rapporter finns att i Kalifornien bryter några gym från myndigheternas rekommendationer. De tar ”direktiven i egna händer” och öppnar sin verksamhet för kunder. 
 
Effekterna av denna corona lock down kommer att bli förrädisk. Redan nu har Golds Gym kedjan ansökt om företagsrekonstruktion. De fightas för att undvika en konkurs. Men troligtvis avser företagsrekonstruktionen endast de egenägda gymmen. Cirka 90 % av alla Golds Gym (totalt finns ca 700 st) är anslutna via franchise.
 
Gymmen stängda tills oktober i Storbritannien
I Holland får gymmen vänta med att öppna sina gym tills september, otroligt. Men det är total katastrof att driva gym i Storbritannien - eftersom där verkar det vara oktober som är månaden när dörrarna kan öppna igen. Detta framkom när Boris Johnson släppte en femstegsplan för att underlätta landets lockdown. Gymmen är placerade i den sista och femte fasen eftersom de anses vara "ett högre riskområde för kontaminering". Med tillhörande tidsplan innebär det - att gymmen tidigast i oktober kan ta emot sina kunder igen.
 
Det finns till och med myndighetsrykte som häntyder att inget Brittiskt gym får öppna igen före 2021?
 
Redan nu är det dock möjligt att erbjuda Personlig Träning. Även större hälsoklubbar som erbjuder tennis kommer att öppna tennisdelen av sin verksamhet. Men då måste både PT-passen och tennisspelet utföras utomhus.
 
Här i Sverige har vi lite eller ingen förståelse för dessa tuffa regler.
Last modified on måndag, 18 Maj 2020 10:03
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB