Medley växer och förfinar sitt koncept

Medley är en av Sveriges ledande aktörer i bad- och friskvårdsbranschen och startade sin verksamhet 2001. 

Fler än 20 bad- och träningsanläggningar fördelade på 17 kommuner drivs idag av Medley. Medleys affärsidé är att driva familjära, inspirerande mötesplatser för upplevelser, träning och hälsa, i vatten och på land. Ofta finns det någon aktivitet för alla från 0 - 100 år. På flera av anläggningarna är där även café och relaxer. I flertalet fall bedrivs verksamheten i anläggningar som ägs av kommuner, men verksamhet bedrivs även i egna lokaler.  
 
År 2019 var omsättningen var 330 miljoner kronor och antalet fast anställda cirka 250 personer. 
 
Några av de senaste tillskotten är anläggningar som finns i Kungsbacka och Fjärås. Nu är det även klart att Medley får fortsätta att driva verksamheten i Nacka simhall och Näckenbadet i ytterligare minst fyra år.
 
Full fart i Nacka
Medley driver Nacka simhall och Näckenbadet på uppdrag av Nacka kommun sedan 2014 och vann nyligen upphandlingen om driften för de kommande fyra åren, med möjlighet till två plus två års förlängning.
 
"Vi är såklart väldigt glada och stolta över att ha fått förtroende att fortsätta driva och utveckla verksamheten i Nacka simhall och Näckenbadet", säger Medleys VD Claes Mittjas.
 
I Nacka kommuns upphandling av driften bedömdes Medleys anbud som det mest fördelaktiga, både ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Avtalet löper på 4 år med 2 optioner på 2 år vardera, totalt 8 år.
 
"Vi som jobbar här i anläggningarna är jätteglada och taggade att fortsatt få ta hand om alla våra härliga medlemmar och besökare. Det känns i hjärtat idag", säger anläggningschef Åsa Myhrberg.
 
Medley Kungsbacka satsar på Biocircuit
Nyligen lanserar Medley Kungsbacka badhus Biocircuit. Det är en effektiv och rolig typ av cirkelträning i automatiserade träningsmaskiner.

Medley menar att Biocircuit innebär helt nya möjligheter och ett nytt sätt att träna på gym där gymbesökaren guidas genom ett valt träningsprogram. Maskinerna ställer in sig automatiskt utifrån de egna inmatade förutsättningarna och ser till att hela kroppen tränas såväl effektivt som rätt och säkert.
 
Biocircuit
 
"Att träna på gym kan ibland upplevas svårt och ta emot om man inte har tidigare erfarenhet. Även om man som ny får en gymintroduktion så kan det vara en utmaning att hålla koll på maskiner, inställningar och repetitioner. Det är något Biocircuit råder bot på. Det enda som behövs är en första genomgång och inställning tillsammans med en av våra instruktörer, därefter guidas du genom valt träningsprogram varje gång du loggar in. Man skulle kunna säga att det är lite som att ha sin egen träningsguide på gymmet", säger Åsa Änghede, ansvarig för Träning & Hälsa på Medley.
 
Cirkelträningen i Biocircuit är individuell och passar alla, oavsett träningsvana eller tidigare erfarenhet. Cirkeln kan köras i 5 olika program; Start moving, Stay young, Tone your body, Lose weight och Boost performance. Med dessa program får man hela tiden progression och resultat i sin träning. Det finns även variationer på de 5 olika programmen vilket gör att variationen på cirkelträningen är väldigt stor.
 
 
Last modified on fredag, 05 juni 2020 12:09
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB