FIBO 2020 blir digital mässa

Teamet på Reed Exhibitions har meddelat att FIBO Köln inte kommer att äga rum som det live-evenemang som hoppats, utan istället svänger mässan till ett digitalt format 2020.

Är du verksam på en ledande position i gymbranschen har du garanterat hört talas om FIBO. Det är den ledande internationella mötesplatsen för branschen inom träning och hälsa. Här samlas vanligtvis under 4 dagar nästan 150 000 besökare som på en yta av cirka 160 000 kvadratmeter kan ta del av över 1 100 utställares utbud. 
 
Årets FIBO-mässa blev på grund av pandemin, först flyttat från april till oktober. Sedan beslutade man att bara arrangera delen för branschfolket och ställa in hela konsumentdelen. Nu står det även klart att b2b delen i sitt liveformat inte längre kommer att genomföras 2020. Istället satsar man på en digital mässa den 1 - 3 oktober.
 
Redan från början hade vissa utställare uttryckt oro över den kortare tidsskillnaden mellan att under 2020 köra FIBO i oktober och sedan bara cirka sex månader senare köra FIBO, på sin vanliga tidpunkt, i april 2021. Utställare menade att det gav mindre tid att följa upp och konvertera de leads man fick in och det var tufft ekonomiskt att budgetera för två FIBO mässor så nära inpå varandra.
 
Hans-Joachim Erbel, VD för Reed Exhibitions Deutschland GmbH, menar - ”Tillsammans hade vi hoppats att vi skulle kunna komma tillbaka på rätt spår med branschen i oktober efter månaderna med lockdown. Tyvärr kommer detta inte vara fallet på grund av den pågående utvecklingen av pandemin och den osäkerhet som detta medför".
 
Arrangemanget kommer nu att äga rum som en helt digital produktion - FIBO@business. Eventet kommer att samla deltagarna i internationella forum, kongresser och andra format, inklusive en onlineutgåva av European Health and Fitness Forum från EuropeActive.
 
Konsumenter kommer att erbjudas ett speciellt virtuellt evenemang med FIBO@home.
 
"Många av våra utställare begärde ett alternativ till live mässan där alla träffas ansikte mot ansikte. Med FIBO@business är vårt mål att erbjuda ett händelseformat som - speciellt i denna extraordinära situation - kommer att koppla ihop branschen på ett säkert sätt, för att snabbt ge den nödvändiga drivkraft och nystart som behövs, när krisen lättare", menar Hans-Joachim Erbel.
 
FIBO@ lägger fokus på fitness, hälsa, fysioterapi, och förebyggande hälsa. FIBO´s globala känsla och utbud kommer att återspeglas i den digitala mässan.
 
European Health and Fitness Forum startar den 30 september som en hybridhändelse - delvis online och delvis på plats i Köln.
 
Last modified on tisdag, 28 juli 2020 10:04
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB