Anslut dig till branschens kollektivavtal

Ett kollektivavtal är ett skriftligt avtal mellan arbetsgivare och en eller flera fackliga organisationer, som reglerar villkor på arbetsplatsen. 

Almega som arbetsgivarorganisation och fackförbundet SRAT har sedan 2008 erbjudit kollektivavtal till dig som driver företag inom gym och friskvård. Sedan 2017 är även Unionen part i avtalet.
 
Varje kollektivavtal är ett resultat av förhandling och reglerar bland annat löner, allmänna villkor om formerna för anställning, sjukdom, semester, övrig ledighet och arbetstid samt försäkringsskydd i form av ITP och en mängd övriga försäkringar som arbetsgivaren bekostar för medarbetarna. Parter som är bundna av kollektivavtal omfattas av fredsplikt. Det innebär att parterna inte får vidta eller delta i stridsåtgärder som lockout, strejk, blockad eller bojkott så länge avtalet löper.
 
I dagsläget omfattar branschens kollektivavtal 94 gymföretag som tillsammans har nästan 5 000 medarbetare. Almegas önskan och förhoppning är att fler gymföretag ska se fördelarna och ansluta sig. 
 
Många fördelar med avtalet
Detta kollektivavtal medför en mängd fördelar eftersom det är anpassat för branschen. Avtalet tar höjd för branschens behov att bedriva ett konkurrenskraftigt gym – och friskvårdsverksamhet. Andra avtal gör det svårt att bedriva konkurrenskraftig friskvårdsverksamhet då det utgår från att dina anställda arbetar under kontorsarbetstid.
 
Gym och friskvårdsavtalet mellan Almega, SRAT och Unionen är särskilt utformat med branschens unika villkor i åtanke.
 
Avtalet utgår ifrån att:
* Många medarbetare arbetar endast ett fåtal timmar i veckan.
 
* Många medarbetare arbetar kvällar och helger på grund av att det är då de flesta verksamheter har mest att göra och ersättningen är anpassad efter dessa förutsättningar.
 
* Företagen behöver kunna schemalägga personal under alla veckans dagar och även under helgdagar. Avtalet ger denna möjlighet.
 
”Att jobba med ett branschanpassat kollektivavtal innebär mycket positivt för alla involverade. Det är bra för gymföretaget, ger tydliga anställningsvillkor för medarbetaren och det ger en seriositet för hela branschen”, säger Mats Sunebäck, ordförande Almega Friskvårdsföretagen.
 
Mer hjälp från Almega
Almega får ofta frågor om bland annat lön, semester, anställning och uppsägning. Vad säger kollektivavtalet och lagstiftningen? När man blir medlem i Almega och tecknar kollektivavtal får man som arbetsgivare hjälp med alla dessa frågor.
 
Vill du veta mer om hur du ansluter ditt gym eller friskvårdsföretag? 
Kontakta Almega på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 
Last modified on tisdag, 25 augusti 2020 15:25
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB