STC förvärvar Onyx

I dagarna blev det klart att träningskedjan STC förvärvar Onyx i Borås. Förvärvet ligger i linje med kedjans expansionsplan med målet att bli en rikstäckande kedja.

STC är redan ett av Sveriges ledande friskvårdsföretag med 100 träningsanläggningar från Ystad i söder till Åre i norr. Bolaget ägs och drivs av grundarna tillsammans med Novax som ingår i Axel Johnson-gruppen.
 
Med den nyöppnade klubben på Allégatan och övertaget av Onyx tre anläggningar tar kedjan en stark position i staden. STC har sedan tidigare klubbar i Göteborg och Jönköping, vilket innebär att Borås blir ett naturligt steg och en viktig mittpunkt för att kunna öka tillgängligheten i Västra Götalandsregionen.
 
Onyx startade år 1999 av entreprenören Örjan Johansson men på senare tid har bolaget varit en del av koncernen Uddetorp Invest med en koncernomsättning på långt över 400 000 000 kr. Onyx har positionerat sig både kompetens- och designmässigt på en premium nivå. Kunderna har fått extremt mycket för sina pengar. Något som har krävs då gymtätheten är stor i Borås. Onyx tre anläggningar omsatte cirka 18 000 000 kr men hade svårt att nå lönsamhet.
 
"Borås är en välmående stad och vi har fått många önskemål att etablera oss här. Vår ambition är att kunna erbjuda alla som besöker oss någon form av träning som passar dem, och vi hoppas kunna komma med ny träningsenergi och nya träningsformer till staden", säger VD Katarina Andersson.

För förutom basutbudet innehållande styrke-, konditions- och gruppträning, kommer här även att erbjudas virtuell träning som möjliggör gruppträning dygnet runt på stora LED-skärmar. Boråsarna får även möjligheten att prova STCs nya koncept HIIT – ett effektivt träningspass som ger en endorfinkick utöver det vanliga. Här kombineras styrka, kondition och uthållighet i övningar som kan skalas efter deltagarnas nivå med hjälp av en peppande coach.                                     
 
"Vi har byggt 100 klubbar i Sverige och responsen från medlemmarna gör att vi hela tiden kan utveckla vårt koncept. Utbud, interiör och färgval är noga utvalt, men det viktigaste är alltid att fylla klubbarna med glädje, passion och gemenskap. Det arbetet gör vi tillsammans", säger etableringsansvarig Antoni Kutics.
Last modified on onsdag, 02 september 2020 11:36
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB