Zlatan satsar på padel och gym

Kombinationen padel och gym blir allt vanligare, ett utbud som även Padel Zenter erbjuder i sin kommande satsning.

Padelindustrin är på kraftig frammarsch i Sverige och har redan passerat en miljard i omsättning. Av någon anledning är där många idrottsmän som på olika sätt ger sig in i branschen. En av dem är Zlatan som tillsammans med sin affärspartner Thomas Sandström öppnar upp nya padelarenor runt om i Sverige.
 
Padel Zenter grundades av Thomas Sandström och Zlatan Ibrahimović och de driver padelanläggningar godkända för spel på högsta internationella nivå. Tidigare anläggningar finns i Stockholm, Jönköping, Båstad och Skövde. En anläggning i Örebro öppnar inom kort. 
 
Zlatans Padel Zenter i Årsta slog padelmarknaden med häpnad när man presenterade sitt bokslut för 2019. Här visade man en omsättning på 19,7 miljoner kronor och ett rörelseresultat på otroliga plus 10,2 miljoner kronor. Ägarna passade på att göra en aktieutdelning på 10,5 miljoner kronor.
 
padelzenter 2
 
Nu fortsätter expansionen och i maj 2021 öppnar ett nytt Padel Zenter i en helt nybyggd arena i Uppsala. Satsningen bygger på ett hyresavtal som löper över 10 år. Platsen är Östra Fyrislund, Uppsalas nya industri- och handelsområde intill E4.
 
Den nya anläggningen blir på 4 500 kvadratmeter (det hitintills största Padel Zentrat) med fokus på elva padelbanor, samtliga med 10 meter fri spelhöjd. Vidare kommer anläggningen ha gym, shop, lounge, sports clinic, bastu samt konferensmöjligheter.
 
Thomas Sandström, VD för Padel Zenter, klargjorde tidigt att han vill hamna i premiumsegmentet med den nya etableringen. "Uppsala är Sveriges fjärde största stad och har alltid varit av intresse. När möjligheten att etablera en stor anläggning i ett bra geografiskt läge som samtidigt uppfyllde våra höga krav på exempelvis fri spelhöjd var beslutet enkelt", menar Thomas Sandström.  
 
Last modified on lördag, 10 oktober 2020 14:49
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB