Grand Fitness öppnar ny klubb i Göteborg

Grundaren till Nordic Wellness Magnus Wilhelmsson är inte rädd för att testa nya upplägg - nu öppnar en ny Grand Fitness klubb.

Nordic Wellness söker nya vägar framåt - sen tidigare har man även startat varumärket ”Grand Fitness”. Via ett samarbete med Brödverket finns nu Nordic Wellness brandat ”protein bröd” i många matbutiker. Framöver är det aktuellt att i koppling till Nordic Wellness gymmet erbjuda en stor yta för ”coworking” där företag kan hyra in sig.
 
Expansionen är enorm - under 2019 öppnade Nordic Wellness 34 nya gym men under 2020 ser de ut att hamna på hela 55 nyöppningar. Även om det involverar en del förvärv är detta minst sagt imponerande.
 
Ett av de senaste projektet är att Grand Fitness öppnar upp dörrarna till sin andra klubb i Göteborg – Grand Fitness Herkulesgatan. Den 950 kvm stora lokalen ligger på Hisingen och kommer erbjuda gym, fria vikter, kondition och personlig träning. Precis som på den första Grand Fitness-klubben kommer denna kännetecknas av större fokus på en exklusiv atmosfär, lyxig inredning och att ge en träningsupplevelse utöver det vanliga.
 
Grand kollage 2
 
”Vi är övertygade om att alla som väntat på den nya klubben kommer att få en träningsupplevelse över förväntan”, säger Magnus Wilhelmsson, VD.
 
Ett boutique-gym
Grand Fitness är ett Boutique-gym som kännetecknas av en lite mindre yta med större fokus på lyxig inredning och en häftigare träningsupplevelse. Detta innebär ofta en hög kostnad för medlemmarna. För ett medlemskap i flertalet gym i New York och London kan det kosta uppåt 2 000 kronor i månaden eller 300 kronor per bokat pass.
 
Visionen för Grand Fitness är att skapa samma atmosfär och känsla som på gymmen i New York och London till ett mer förmånligt pris. Men på Grand Fitness blir det absolut dyrare att vara kund i jämförelse med ett Nordic Wellness gym. Inspiration är hämtat från gym som David Barton i New York, 1Rebel och BXR i London. 
Last modified on tisdag, 20 oktober 2020 18:25
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB