Actic Group förväntar sig ett bättre resultat

Actic Group AB ("Actic") förväntar sig rapportera en EBITDA och ett rörelseresultat för det tredje kvartalet 2020 som blir högre än föregående år.

Actic börsnoterades i början av 2017 med en teckningskurs på 50,50 kronor. Sedan dess har kursvärdet dramatiskt gått ner. Idag blev det, tack vare sin senaste ekonomiska redovisning som blir bättre än marknadens förväntningar, dock en positiv utveckling på börsen. 
 
EBITDA för det tredje kvartalet 2020 förväntas uppgå till cirka 86 Mkr och rörelseresultatet till cirka 33 Mkr, jämfört med 72 Mkr respektive -266 Mkr för det tredje kvartalet 2019. I de redovisade resultatsiffrorna ingår statliga stöd för permittering av personal med cirka 5 Mkr och för tillfälliga hyressänkningar till cirka 8 Mkr. 

Omsättningen förväntas att uppgå till 196 Mkr, motsvarande -14 % jämfört med föregående år, vilket är bättre än tidigare kommunicerad omsättningsminskning under det tredje kvartalet om 15-20 %. 
Siffrorna är preliminära och inte reviderade av bolagets revisor. 
 
Detta resultat lär vara väsentligt över marknadens förväntningar. Resultatförbättringen förklaras bland annat av åtgärder för att anpassa träningsutbudet, anpassade personalkostnader och god kostnadskontroll. 
 
Fullständig information kommer att redovisas i samband med Actics delårsrapport för det tredje kvartalet 2020, som publiceras inom kort.
Last modified on onsdag, 21 oktober 2020 11:50
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB