Ny lock down av gym i Norge

Det står nu klart att Norge stänger ner, inom de närmaste dagarna, alla gym i Oslo och Bergen.

Det är nu andra gången som gym i Norge tvingas att stänga igen på grund av covid-19 pandemin. Det handlar denna gång först och främst om en period 3 veckor framåt. Och just nu är det "endast" Oslo och Bergen som inkluderas.
 
Byrådsleder Raymond Johansen från Oslo kommun menar - "Smitten er på et altfor høyt nivå. Denne uken har smitten fortsatt å øke. Derfor innfører vi nye og skjerpede tiltak. Vi kan ikke nøle, vi må slå ned smitten. Tiltakene vil gjelde fra 00.00 i natt og i første omgang i tre uker. Da har vi forhåpentligvis lykkes med å slå ned smitten. Men vi må se en betydelig nedgang før vi kan vurdere å åpne igjen”.
 
Enligt Norska myndigheter stängs inte gymmn ner på grund av - att det är farligt och smittsamt att träna på gym. Utan istället för att det är en populär mötesplats dit folk dras i större skala - och detta måste undvikas just nu.
 
Börsnoterade SATS kommer att stänga 43 gym i Oslo och 10 gym i Bergen till följd av denna lock down. Ingen bra nyhet för SATS och inget som gynnar aktiekursen.
 
Branschorganisationen Virke menar att det troligtvis innebära att minst 3 500 medarbetare står utan jobb under de kommande 3 veckorna.
 
Kommer vi i Sverige tvingas att gå samma väg - har vi en ”lock down” av gymmen som väntar på oss?
Last modified on lördag, 07 november 2020 12:41
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB