Wellness Studio etablerar sig i Oskarshamn

Wellness Studio fortsätter nu sin expansion i sydöstra Sverige genom att förvärva Friskvårdshuset i Oskarshamn. 

Anläggningen som ligger centralt i Oskarshamn är på ca 1 600 kvadratmeter och erbjuder idag ett stort utbud av träningsmöjligheter. 
 
I denna lokal har det funnits olika gym i över 20 års tid. Det började med att en möbelaffär gjordes om till ett gym under namnet Jeanne D´arc. Drygt ett år senare transformerades lokalen och ytan växte i olika etapper. Samtidigt bytte gymmet namn till Studio Yami. År 2007 renoverades lokalen på nytt och nu drevs det under namnet Friskvårdshuset. 
 
Verksamheten löpte på och båda lokalstorlek samt utbud utökades med jämna mellanrum. År 2014 tog nuvarande ägarna – Emily Rubin och Leo Zalli - över som ansvariga för Friskvårdshuset. Hela konceptet moderniserades under tidig höst 2017. Och nu från den första september 2019 tar gymkedjan Wellness Studio över.
 
”Friskvårdshuset i Oskarshamn blir vår 28:e anläggning och ett ytterligare steg i vår geografiska expansion. Vi ser även att vi genom att ytterligare komplettera utbudet på anläggningen kan skapa goda förutsättningar för att fler ska få uppleva effekten av regelbunden träning” menar Joachim König delägare på Wellness Studio.
 
Wellness Studio arbetar utifrån sin värdegrund - "glädje, passion och omtanke”. Ett mål är att bli en av landets främsta friskvårdskedjor med Sveriges mest nöjda medlemmar. Med Oskarshamn har Wellness Studio nu 28 anläggningar och de letar konstant efter nya etableringsmöjligheter i sydöstra Sverige. Tillsammans har Wellness Studio ca 20 000 medlemmar och mer än 300 anställda. Prognos visar på en omsättning på ca 95 000 000 kr under 2019.

”Vi är glada för att en seriös och modern aktör nu tar över. Vår vision har varit att lägga grunden till våra kunders livslånga hälsa. Vi känner att vi lyckats väl med detta men Wellness Studio har bättre resurser och kan utveckla vår vision vidare” säger Leo Zalli, en av ägarna till Friskvårdshuset.
 
Last modified on lördag, 04 januari 2020 17:42
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB