STC gör nytt förvärv och ny etablering

STC meddelar att man fortsätter sin expansion. Nu har man agerat i Ängelholm och Sundsvall och är därmed närvarande på drygt 90 orter ute i landet.

Träningsakademin byter ägare efter 17 år. För den 31 oktober tar STC över Träningsakademin i Ängelholm. Det är en välskött och centralt belägen klubb med stor utvecklingspotential. Förvärvet ligger i linje med kedjans starka expansionsplan. Med tolv klubbar i Skåne tar STC en allt tydligare position.
 
2002 slog Träningsakademin upp portarna på Verkstadsgatan i Ängelholm. "Träningsakademin i Ängelholm har länge varit en del av mitt liv, men efter 17 år är det dags att gå vidare. Jag har haft en hel del spekulanter men nu känns det bra att presentera en ny ägare som känns seriös och trygg för både anställda och medlemmar", säger tidigare ägaren Ossi Gavriilidis.
 
STC traningsAkademin
 
"Ängelholm är en välmående stad på tillväxt och vi har fått många önskemål om att etablera oss här. Genom att ta över Träningsakademin får vi en bra plattform att bygga vidare på. Klubben har redan idag ett bra utbud, men att ingå i STC kommer att ge befintliga medlemmar ännu fler fördelar. Dels får de tillgång till våra andra 87 klubbar, men vi kommer också att successivt uppgradera träningsanläggningen till vårt STC-koncept. I planerna finns även ytterligare en träningslokal i Ängelholm, säger Katarina Andersson, VD på STC.
 
STC fortsätter att växa i Sundsvall
Även längre upp i Sverige, nämligen Sundsvall expanderar STC. För i januari 2020 öppnar STC sin sjunde klubb i denna stad. Med sju klubbar tar kedjan en tydlig position och målet är att fortsätta växa i staden.
 
"Vi arbetar hårt med att förbättra tillgängligheten och göra det enkelt för så många som möjligt att träna", säger Antoni Kutics, etableringsansvarig.

På Universitetsallén 32 öppnar STC i Sundsvall Metropol ett gym på två plan. Det blir en modern klubb med fokus på kondition- och styrketräning, men det finns också möjlighet till funktionell träning. Den kommer att inredas och utrustas enligt kedjans stilfulla koncept. Här kommer att vara öppet dygnet runt.
 
STC Sundsvall

"Äntligen är vi igång med vår nya spännande etablering i Metropol. Här kommer vi erbjuda träning dygnet runt, smallgroup träning, ett modernt gym och konditionsträning. Tillsammans med Diös, Great Space och övriga hyresgäster i huset vill vi skapa en mötesplats dit alla är välkomna. Vi ser fram emot att vara med och utveckla den här delen av stan och vad passar då bättre än att etablera en träningsanläggning som skapar flöden, liv och rörelse i kvarteret, säger Andreas Forss, regionchef, STC Norrland.
Last modified on lördag, 04 januari 2020 17:28
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB