Nordic Wellness gasar i Kalmar län och på Öland

En av världens största egenägda gymkedjor Nordic Wellness - tar nu fart även i sydöstra Sverige.

Nordic Wellness verkar inte trappa ner sin expansionstakt - just nu med 232 klubbar under sina vingar. Med sitt mål att nå 300 klubbar senast december 2023 meddelar man nu att nya klubbar öppnar och fler förvärv köps in. Senast tillväxten sker i sydöstra Sverige. I februari öppnar Nordic Wellness upp en ny klubb i Kalmar i kvarteret Giraffen. Det blir ett stort fint gym på 1840 kvm med gym, kondition och gruppträning. I utbudet kommer det även finnas coola virtuella cykel klasser. Målet är att ge de tilltänkta kunderna så mycket träningsglädje som möjligt.
 
Men detta är inte allt utan Nordic Wellness meddelar att man även köpt upp anrika Kraftverkets 5 gym i Kalmar, Mönsterås och på Öland. Efter 34 år i branschen bestämda Kraftverkets ägare Christer Karlsson att det nu var dags att sälja. 
 
”Självklart är det alltid tufft att efter alla år bestämma sig för att sälja sin verksamhet. Men jag har många trevliga minnen. Branschen har så många trevliga och kunniga individer - både andra gymägare och leverantörer. Det känns som om alla aktörer i branschen tillhör en enda stor familj. Och jag lämnar absolut inte branschen utan kommer att fortsätta som driftsansvarig, anställd av Nordic Wellness. Jag är övertygad om att Nordic Wellness är en bra köpare med fantastiska resurser. De kommer att ge både Kraftverkets personal och medlemmar ett lyft”, säger Christer Karlsson.
 
Med tanke på hur Nordic Wellness brukar agera kommer de säkert att snabbt expandera vidare i denna region.
 
”Nytt år - ny kör vi igen. Nordic Wellness kan blicka tillbaka mot ett expansivt, framgångsrikt och delvis crazy 2019. Grunden för vår fortsatta expansion har aldrig varit bättre. Det gäller både teamets organisation, kompetens och våra ekonomiska muskler. Kul nu att vi även tar ett fäste i Kalmar län och på Öland, det har tidigare varit ett öppet område för oss. Nu har vi en bra bas som vi kan bygga vidare kring”, menar Magnus Wilhelmsson ägare och VD på Nordic Wellness.
 
Last modified on torsdag, 16 januari 2020 10:19
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB