Member 24 köper upp 8 gym

Member 24 etablerar sig i Gävle, Sandviken, Söderhamn och Falun genom
förvärv av Zen Zen samt Everytime Fitness.


Gymkedjan Member 24 har sedan 2010 etablerat sig med ett flertal gym i Västerås, Eskilstuna och Stockholm. Efter att 2019 förvärvats av Helix Kapital tar man nu nästa steg och expanderar till fler orter genom nyetableringar och förvärv. Först ut är alltså Gävle, Sandviken, Söderhamn och Falun genom förvärvet av ZEN ZEN samt Everytime Fitness. 
 
Everytime Fitness öppnade sitt första gym i Gävle 2009. Detta utvecklades och blev till sju gym i varierande storlek - från 120 kvm ”expressgym” i Stigslund och på Brynäs, till fullt utrustade 1 000 kvm stora gym i Gävle Centrum, Sandviken, Falun och Söderhamn. Omsättningen 2019 uppgick till cirka 12 000 000 kr.
 
"Det har varit en intressant process att gå igenom när vi nu blev uppvaktade inför ett förvärv. Member 24 har agerat mycket professionellt, jag gillar verkligen deras unika profil och är övertygade om att det kommer att passa våra medlemmar perfekt. Nu drar vi under våren igång konverteringsprocessen, i den ingår också en uppfräschning av några av gymmen. För min egen del kommer jag att jobba på och bistå i alla processer, det är business as usual", säger Philip Lindström, tidigare ägaren av Everytime Fitness.
 
Member 24 ́s populära koncept handlar i korthet om att erbjuda den häftigaste och bästa gymupplevelsen till ett riktigt bra pris. Gymmen är öppna dygnet runt och erbjuder högkvalitativ utrustning för styrke- och konditionsträning, gruppträning, stora öppna ytor för funktionell träning samt mängder av spännande träningsredskap, allt i Member 24:s karaktäristiska industriella retrostil. 
 
"Vi har under flera års tid finslipat vårt koncept och hittat en bra modell som vi hoppas kommer att attrahera träningsintresserade på de nya orterna, såsom det gör på de orter där vi redan finns. Vi letar ständigt nya lokaler och förvärv och är inne i en expansiv fas tillsammans
med vår huvudägare Helix Kapital. Genom att förvärva både Zen Zen och Everytime Fitness har vi en bra grund till att skapa en riktigt bra mix av Member 24 gym. Vi kommer att anpassa lokaler, innehåll samt vårt erbjudande till kunderna successivt", menar Member 24 ́s VD, Roger Baburin.
 
Last modified on måndag, 27 januari 2020 13:16
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB