Almega kommer med bra nyheter

Branschorganisationen Almega Friskvårdsföretagen arbetar för att tillvarata och främja medlemsföretagens intressen och har som mål att förbättra Sveriges folkhälsa, höja branschens anseende, arbeta för rättvis konkurrens på friskvårdsmarknaden och vara en samlande röst för branschen.

Friskvårdsföretagen kommer nu med tre bra nyheter:
 
1. Över 1 000 licensierade PT:s
På Almega Friskvårdsföretagens nya hemsida ptlicens.se finns nu över 1 200 licensierade PT:s. Sedan hemsidan publicerades den 10 juni har intresset varit stort för att få Almega Friskvårdsföretagens PT-licens, och nu har alltså den fyrsiffriga gränsen spräckts.
 
Man kan få licensen antingen genom att göra Almega Friskvårdsföretagens prov eller genom att ha gått en utbildning med delegerad licensieringsrätt. Fram till 31 mars i år är det dessutom möjligt att ansöka genom verifierad arbetslivserfarenhet, en möjlighet som först skulle försvunnit den 31 december 2019. Men nu har alltså styrelsen valt att förlänga deadlinen med tre månader.
 
2. Ny debiteringsmodell för medlemskap
På den extra årsstämman den 15 november 2019 beslutades om ny debiteringsmodell för medlemskap i Almega Friskvårdsföretagen. Genom att ta bort den nuvarande fasta avgiften är styrelsen övertygad om att organisationen kommer att tilltala fler, primärt mindre aktörer, till att vilja vara en del av branschorganisationen.
 
Förändringen innebär att samtliga medlemsföretag med en årsomsättning som understiger 125 000 000 kr debiteras från och med januari 2020 endast med 0,06% av den senast kända årsomsättningen.
 
För att branschorganisationen ska vara trovärdiga i sina samtal med politiker, opinionsbildare och makthavare behöver de samla en så stor del av branschen som möjligt. För att motivera även mindre aktörer att bli medlemmar sänks därför kostnaden för medlemskap. Målet är tydligt - fler ska välja att gå med i Almega Friskvårdsföretagen.
 
3. Lunchseminarium i Umeå 13 mars
Den 13 mars arrangerar Almega Friskvårdsföretagen ett lunchseminarium i Umeå. Här bjuds på lunch, möjlighet till nätverkande och intressanta samtal. Allt sker på Almegas kontor på Sveagatan 8 i Umeå.
 
Förutom representanter för Almega Friskvårdsföretagen får man som deltagare möjlighet att träffa andra i branschen, aktuella partners och lokala politiker.
 
Almega Friskvårdsföretagen kommer att berätta om sin verksamhet och lyssna in vad både nuvarande och potentiella medlemmar vill att organisationen ska fokusera på. Aktuella partners kommer att presentera sig och dela med sig av senaste nytt. På plats finns även lokala politiker. Tanken är att diskutera vad som behöver göras för att få friskvårdsfrågorna högre upp på den politiska agendan.
 
Glöm inte anmäla er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. 
 
 
 
Last modified on onsdag, 05 februari 2020 16:42
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB