Är du ett Tryggt Gym?

Försäkringar är jättetråkigt och något nödvändigt ont. 
Det brukar i alla fall vara den gängse uppfattningen när försäkringar kommer på tal. Men som gymverksamhet måste du tänka på att försäkra dig mot olika saker som kan inträffa.

Alla medborgare har från staten ett bra grundskydd i form av en ”socialförsäkring” - den täcker delar som om du blir sjuk, får barn eller ska gå i pension. När det gäller företagsförsäkringar är det lite andra saker att tänka på, de kan delas upp i 4 områden:

Egendom - en traditionell försäkring med fokus på ekonomisk ersättning för skada på egendom.
Avbrott - här blir du kvalificerad för ekonomisk kompensation vid inkomstbortfall.
Ansvar - betalar ersättning till din motpart om du vållat någon skada.
Person - ger ekonomisk ersättning vid sjukdom, dödsfall, arbetslöshet och pensionering.

Finns det då det någon anpassad företagsförsäkring just för gymbranschen? Ja, några som gillar försäkringar och som insett att det är ett område där det både finns förbättringspotential och möjlighet till sänkta kostnader är gymnätverket KlubbSverige. De har tillsammans med försäkringsmäkleriet Pensum, som är specialiserade på gruppupphandlingar, tagit fram en företagsförsäkring som de kallar "Tryggt Gym”. Denna företagsförsäkring är för dig som äger eller driver ett gym och är den enda försäkringslösningen i sitt slag i vår bransch.

Med KlubbSveriges långa erfarenhet av att arbeta med träningsanläggningar har de kunnat styra försäkringens innehåll för att skapa ett optimalt försäkringsskydd med allt ett gym kan tänkas behöva. Bland annat återfinns en ansvarsförsäkring, kundolycksfall samt mer generösa ersättningar och bättre premisser vid olika skador.

Foretagsforsakring tryggtgym

Här följer några exempel på innehållet i Tryggt Gym:

Egendomsförsäkring
En bred allriskförsäkring för alla dina tillhörigheter. Allt lösöre som du äger, leasar eller har försäkringsansvar för, samt glasskador täcks av försäkringen. Även lösöre som lagras på andra platser än gymmet, till exempel hemma hos en anställd täcks av försäkringen.

Värdesaker och annat som tillhör anställda och kunder som utsätts för en försäkringsskada täcks av försäkringen. Försäkringen omfattar också förlust av pengar och inredning som du investerat i träningscentret.

Avbrottsförsäkring
En enkel och omfattande avbrottsförsäkring om det uppstår ett avbrott i din verksamhet. Vid en skada, eller om en av dina leverantörer inte kan leverera så täcker försäkringen kostnaden av det avbrott som du drabbas av.

Ansvarsförsäkring
En heltäckande ansvarsförsäkring om dina kunder utsätts för en skada. Försäkringen täcker det skadeansvar som uppstår vid person och egendomsskada i enlighet med de skadeståndsregler som gäller. Detta gäller exempelvis om en kund skadar sig i ditt solarium. Juridiska kostnader och eventuella domstolskostnader täcks också.

Rättsskyddsförsäkring
En försäkring för dina juridiska kostnader om du hamnar i rättsliga processer.
 Rättsskyddsförsäkring täcker dina juridiska och rättsliga kostnader som uppstår i samband med en försäkringsskada.

Enligt KlubbSverige lyckades de under 2015 sänka sina medlemmars försäkringskostnader med 42% - imponerande. Om du är intresserad av att veta om Tryggt Gym är en förbättrad lösning jämfört med din nuvarande ska du direkt kontakta KlubbSverige. De kan göra en kostnadsfri jämförelse helt utan förpliktelser - du får svart på vitt vad du eventuellt kan spara och förbättra.

Kontakt:
Stefan Tingvall
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
klubbsverige.se

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo